Sound Control Rallycar
2019. november 20. írta: ToyaHSW

Sound Control Rallycar

soundcontrolcar_1.JPG

Annyira régen volt már kisautó a blogon, hogy éppen itt az ideje hogy egy újabb darabot mutassak be nektek. Ezúttal is egy elemes játékot mutatok nektek, ami már a címből kitalálható hogy a hangvezérléses vonalat erősíti.
A dobozon a Sound Control Rally Ril Ljudkontrollerad - Kör Framát Samt Backar Och Svänger felirat olvasható, amit svéd nyelven íródott. Ez lényegében azt jelenti, hogy egy hangvezérléses rallyautóról van szó, aminek a működését is leírják néhány mondatban.
Persze ez a sok svéd szöveg ne tévesszen meg senkit, ez a játék mint a kor összes hasonló játéka Hong Kongban készült és csak a BRIO Scanditoynak köszönhetően jutott el a svéd gyerekekhez.

A hangvezérléses játékokról már sok szót ejtettem a blogon és néhány darabot be is mutattam már nektek. Volt köztük olyan amit egy síppal kellett vezérelni és akadt olyan is amihez egy csettintő tartozott.
Nem tudom a szülőknek melyik volt a kellemetlenebb élmény, de az a gyanúm hogy az otthon békés csendjének megtörésére bármelyik tökéletesen alkalmas volt.
A ma bemutatásra kerülő játékhoz egy csettegő tartozott, ami annyit jelent hogy a távirányítón egyetlen ravasz került elhelyezésre amit meghúzva a bent található lemez éles, csattanó hangot adott, amit a kocsi vevője észlelt és irányt változtatott.
Ennek a megoldásnak köszönhetően a játék elég korlátozott képességekkel rendelkezett. Képes volt előre egyenes vonalban haladni és hátramenetben pedig kanyarodni. Persze ez akkoriban egyáltalán nem zavarta a gyerekeket, akik 10-20 csettintéssel is képesek voltak megfordítani az autó menetirányát.

És akkor magáról az autóról néhány szót kell még ejtenem. A 80-as évek játékaihoz hasonlóan itt is a műanyag volt a domináns az anyaghasználat során. Mind az alváz, mind pedig a karosszéria műanyagból készült.
A belső tér kidolgozására különösebben nem fordítottak figyelmet, ezt a problémát egyszerűen sötétített üvegekkel oldották meg. A kocsi tetején található a már említett vevő, ami kicsit furcsán mutat.
A rally külsőt néhány matricával próbálták meg elérni, ami annyit jelent, hogy három olajipari cég logójával és egy elektromos cég logójával lehet találkozni a kocsin, valamint egy rajtszámmal a motorháztetőn.
Amúgy az autó nem tér el egy széria kocsitól külsőre. Apropó szériaautó. Szerintem a játék elkészítéséhez a Mercedes 560 SL szolgált mintául, ugyanis leginkább erre a járműre hasonlít a játék.
A működtetéshez az alsó részen található elemtartóba kellett 4 db 1.5 V-os ceruzaelemet helyezni és az alvázon található kapcsoló bekapcsolásával máris indulhatott a játék.

A kocsi amúgy meglepően csendesen működik, ha a kezelő szerkezetnek nem lenne ekkora hangja, akár barátinak is nevezhetném a játék zaját.
A 80-as években készült távol-keleti játék meglepően szép állapotban került be a gyűjteménybe. A kocsi teljesen egyben van és még a doboz is sértetlen, ami egy ilyen idős játéknál már nagy dolognak számít.
Remélem a múzeumban majd Ti is láthatjátok ezt a különlegességet, de addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1615313280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Camelotr 2019.11.20. 17:46:50

A képen látható jármű egy c107-es (slC, mivel kupé, az SL a kabrió volt, ami még a gyári keménytetejével is másképp nézett ki).
süti beállítások módosítása