Oldtimer a boltból
2019. október 30. írta: ToyaHSW

Oldtimer a boltból

wellypeugeot402_7.JPG

Akik látogatják a blogot találkozhatnak néha olyan bejegyzésekkel az oldalon, amelyek nem közvetlenül kapcsolódnak a régi játékokhoz. Ilyen írásokban mutatom be általában az általam vásárolt kisautókat, amelyeket olcsón jutok hozzá a hazai áruházak polcain.
Mivel most ismét jártam egy ilyen boltba, így egy újabb autót tudok bemutatni nektek az egyre gyarapodó gyűjteményből.

Az autókat a Welly gyártja és egyértelműen azzal a céllal készülnek, hogy a mai gyerekeknek se kelljen nélkülözniük a kisautókat az életükből. A Welly Old Timer sorozatában világhíres márkák legendás autó kapnak helyet amelyek közül elég sokat megmutattam már nektek.
A sorozat darabjainak az ára valahol 1500 Ft körül mozognak, ami szerintem egyáltalán nem rossz egy műanyagból és fémből készült, nyitható elemekkel felszerelt játékautó esetében. 

A sorozat darabjai között egyaránt megtalálható az egykori keleti és nyugati csodák, a 30-as évektől egészen a 70--es évekig. A gyártók között pedig olyan legendás cégek neveit találhatjuk mint a GM, a Citroen, a Seat, a Porsche, a FIAT, a GAZ, a Ford és sok más gyártó.
Ezúttal egy Peugeot 402-esen akadt meg a szemem, ami egy 1938-as jármű. A formája ennek megfelelő. Sajnos csak fehér színben találtam a polcon, de ez nem zavart különösebben, hiszen egy újabb darabbal gazdagodhatott a sorozatom.

A Peugeot 402-est 1935-ben vezette be a gyár és egészen 1940-ig gyártásban volt. A négy személy szállítására alkalmas alap változaton kívül természetesen egyéb változatok is a piacra kerültek, így készült hosszabb tengelytávval, kupé, kisteherautó és kabrió változatban is.
Egyaránt gyártották a kocsit dízel és benzines változatban is.

A dobozban a kabrió változat található, ahogy már említettem fehér színben. Bár a Welly gyárt Pull Back and Go kisautókat is, az Old Timer sorozat darabjai egyszerű tologatós kisautók.
A Peugeot 402-es sem kivétel ez alól, hiszen nagyszerűen és csendesen gurul ami ebben az esetben a megfelelő futómű és a gumiból készült abroncsok érdeme.
Ahogy azt megszokhattátok ebben a sorozatban a kocsik valamelyik része nyitható. Ebben az esetben az ajtók azok, amelyek mai szemmel kicsit furcsa módon fordítva nyílnak.
Bár kabrióról van szó, a karosszériát mégis eltakarja a tetőt fedő műanyagból készült ponyva, amit nem akartam lefeszegetni a helyéről (szerintem a gyerekeknek sikerülne).
Az ajtókon benézve azért látszik a beltér, ami műanyagból készült fekete színben, de legalább a fontosabb részek kidolgozásra kerültek.
A krómozott elemek sem maradtak le a karosszériáról, így a lökhárítók és a hűtőrács is csillog, ami nagyban feldobja az amúgy fehér autót. Tudom apróság, de sokat dob a kisautón az ablak krómozott kerete és az azzal együtt kidolgozott ablaktörlő is.

Persze ezeket a kisautókat érdemes azért a helyükön kezelni, hiszen az áruk meghatározza hogy pontosan mit is kapunk. Ennyi pénzért egy szépen elkészített kisautóval lesz dolgunk, amit persze nyugodtan odaadhatunk a gyereknek, de hozzám hasonlóan akár dobozban díszként is tárolhatunk.
30-50 év múlva valószínűleg többet érnek majd a szépen elrakott darabok, de ez szerintem sokunkat már nem igazán érint majd :)

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2615270364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2019.10.31. 10:52:20

Tavalyelőtt élőben láttam jópár 402-est (elegáns kupé-kabriótól a kényszerből átalakított szénhajtásosig) a Peugeot Múzeumban ( egzostive.com/peugeot-museum-2018-en/ ), gyönyörű kocsi, szerintem nagyon jól választott a Welly, egy klasszik gyűjteményben ez egy kötelező darab...
süti beállítások módosítása