Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.40.hét
2019. szeptember 29. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2019.40.hét

Természetesen ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben igyekszem nektek olyan régi játékokat bemutatni, amelyekre a hazai aukciós oldalak kínálatában akadtam rá és szerintem érdekesek lehetnek mind a gyűjtők, mind pedig a nosztalgiázók számára.
Szerintem ezúttal is egészen jó kis ajánlót hoztam össze, így azt ajánlom mindenkinek, hogy böngéssze át a heti kínálatot hátha talál valami olyat benne, ami éppen hiányzik a gyűjteményéből.

lemezarugyari-toldi-250-traktor-2db-sarga-piros-d18a_1_big.jpg

Óraműves lemeztraktorok - A Toldi 250-est egészen biztosan nagyon sokan ismeritek, hiszen lényegében minden óvodában volt belőle legalább egy darab.
Azt viszont szerintem kevesebben tudtátok, hogy ez a gép készült piros változatban is D4K jelzéssel.
Most a két felhúzós szerkezettel ellátott traktort kínálják eladásra. Bár a játékok már elég kopottak és viseletesek, de ez adja meg a bájukat.
A licit a játékokért 12.000 Ft-ról indul, amit akár barátinak is lehet nevezni.

tortenelmi-fejtoro-retero-918a_1_big.jpg

Történelmi fejtörő kártya - Ahogy azt már többször leírtam a 60-as, 70-es, 80-as években nagy hangsúlyt fektettek a gyerekek játékos oktatására.
Ehhez számtalan játék készült, amelyek között nagyon sok kártyajáték volt megtalálható. Ilyen volt az 1959-ben útjára indított Történelmi fejtörő! kártyajáték is. Ebben a játékban gyönyörű képeken láthattak a gyerekek egy-egy történelmi eseményt, amelyekről a kép alapján mesélniük kellett.
A játékot végül az a játékos nyerte, aki több képről tudott történelmi információkat megosztani.
A kártyával lehet találkozni elég gyakran és az ára sem veszélyes, ezért is ajánlom ezt a szép lapokkal elkészített, eredeti dobozos játékot most a figyelmetekbe.
A kártya fixen 4000 Ft-ért lehet a tietek.

mini-tricycle-lemezauto-718a_1_big_1.jpg

MF 993 Mini Tricycle - Egy viszonylag ritkább darabnak számító szép állapotban megmaradt kínai lemezjátékot ajánlok most a figyelmetekbe.
Ezúttal az MF 993-as lendkerekes három kerekű kisautón akadt meg a szemem, ami a megszokott bordó fényezéssel és eredeti dobozzal várja új gazdáját.
A licit ezúttal 6000 Ft-ról indul, ami mivel nem egy gyakori darabról van szó egyáltalán nem számít magas összegnek.

regi-retro-ites-taviranyitos-drotos-tavos-forma-1-es-versenyauto-eredeti-dobozaban-c18a_1_big.jpg

Ites BRM távirányítós autó - Az Ites által készített F1-es sorozatról már nagyon sok szót ejtettem a blogon és néhány darabját már be is mutattam nektek.
Ezúttal a BRM-en akadt meg a szemem, ami a szokásos Ites F1 sorozat bajokkal keresi új gazdáját. Ezek a bajok a törött elemtartófedél (de legalább megvan) és a hiányzó hátsó szárny. Az egyik kerék rögzítője is elveszett az évek alatt, de ezt nem túl nehéz pótolni más megoldással.
A licit 3500 Ft-on áll, amiben benne van az autó és egy erőteljesen használt állapotú doboz is.

retro-vilagutazok-tarsasjatek-918a_1_big.jpg

Világutazók társasjátéka - Az ajánlót ezúttal egy régi magyar társasjátékkal zárom a 60-as évekből. A Világutazók társasjátékából elég ritkán tűnik fel eladó darab, ezért érdemes lehet lecsapnotok erre a játékra is.
Sajnos a képek alapján nehéz lenne megmondani mennyire is komplett a játék, de szerintem 2000 Ft-ot érdemes érte így is adnotok.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4915182260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása