Játékmúzeum TV 129.adás
2019. május 18. írta: ToyaHSW

Játékmúzeum TV 129.adás

title_2.jpg

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott Játékmúzeum Blog TV adás. Ezúttal igyekeztem olyan kincseket előbányászni, amelyekkel bejegyzésben már találkozhattatok, de eddig a Blog TV adásában még nem tűntek fel.
A választásom ezúttal a 60-as évek Matchbox kisautóira esett, amelyeket felajánlás útján kaptam és képek segítségével igyekeztem bemutatni nektek. Most néhány érdekesebb darabot közelebbről is megmutatok nektek.
Egészen biztosan lesz olyan amikor felkiáltotok, hogy: Jé, ez nekem is megvolt!

Nosztalgiázzatok velem ezúttal is!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7214833394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2019.05.19. 08:31:24

Oké, tegyük most félre, hogy olyat kaptál, amiből nekem a zöme soha nem lesz, mert nem az én zsebemre szabták az árát - jelenleg az Alfa-Centaurinál jár az összeg és tart a végtelenbe - ezért irigy vagyok, mint a... Ööö... Nem tudok jelzőt... NAGYON! 8-)

Szóval az őszinte irigységemet félretéve engedj meg egy állagmegóvási jótanácsot: A Matchbox tatyóban lötyög a tartalom, ha mozgatod van rá esély, hogy leverődik a fényezés, ami a javánál most tökéletes. Valamint a műanyag képes arra, hogy reakcióba lépjen a kisautók fényezésével és műanyag alkatrészeivel és a tálca abból van. Ezért vegyél egy tekercs papírtörlőt és mindegyiket csavard bele papírba. Ez véd mind a kettő ellen hosszú távon is.

Amúgy dögöljön meg a szomszéd tehene is! 8-)

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2019.05.19. 08:34:36

"Valamint a műanyag képes arra, hogy reakcióba lépjen a kisautók fényezésével és műanyag alkatrészeivel és a tálca abból van."

Ja, és a befőttes gumi / postásgumi különösen gyilkos, az kerülendő messziről. A Convoy sorozatban a konténerszállítóra a konténereket gyárilag befőttessel rögzítették. Nem tudod elképzelni hogy néznek ki azok a bontatlan példányok amin rajtahagyták! A befőttes előbb maradandó károkat okozott a konténerekben, majd összetöpörödött és meghalt. A földi maradványai meg undorító kis kupacokban összegyűlt a doboz alján.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2019.05.19. 08:38:48

A francba ezt a felugró Facebook baromságot, a második alkalommal üti agyon a hozzászólás írást. Szóval a csőszállítóról azonnal vedd le, meg fogja ölni! Ugyenez vonatkozik a matricákra az aljukról. Attól függ, hogy milyen ragasztó, reakcióba tud lépni a fémmel. Petrocellinek Chevy-je volt és nem Fordja, a 928-as Porschék egymáshoz ütköztetéséért meg könyvelj el egy virtuális kézreverést! 8-))))))))))

ToyaHSW 2019.05.21. 19:16:20

Köszi a tanácsokat. A ragasztók egyszerű etikettek, szerintem azok nem igazán károsítanak semmit, de majd figyelem őket és természetesen becsomagolom majd a tanácsodnak megfelelően egyesével a játékokat.
A dobozok alapvetően nincsenek mozgatva és a játékok sincsenek piszkálva. Most csak a videó kedvéért került elő a doboz.
A befőttesgumi levételével kapcsolatos tanácsot köszönöm. Természetesen már le is vettem.

A Petrocelli kocsit formára értettem, bár őszintén szólva a fene sem emlékezett már a típusra. Azt tudom, hogy akkor nagyon tetszett.
süti beállítások módosítása