TOMY World Cup LED-es játék
2019. április 09. írta: ToyaHSW

TOMY World Cup LED-es játék

tomy-wc_1.JPG

Akik követik a blogot rendszeresen pontosan tisztában vannak vele, hogy mennyire nagy rajongója vagyok a TOMY cég játékainak.
Ebben persze az is szerepet játszhat, hogy gyerekkoromban volt szerencsém a TOMY Electronic Basketball játékához, amit már az oldal keretein belül bemutattam nektek.
Most mellém szegődött a szerencse és egészen baráti áron sikerült szert tennem egy másik hasonló játékra, ami a TOMY World Cup néven került forgalomba.
Természetesen ez a két játék egy komoly LED-es sorozat darabja volt, amelyben még olyan játékok voltak megtalálhatóak mint a UFO-Attack, a Break-In, a Volley-Ball és a Tennis.

Emlékszem gyerekként kicsit sóvárogva néztük a dobozát a kosárlabdának és kicsit csodálkoztunk is, hogy milyen jó dolguk van a tőlünk nyugatabbra élő gyerekeknek.
Persze azért nekünk sem volt okunk panaszra, hiszen édesapánknak köszönhetően legalább a kosárlabda eljutott hozzánk.

A játékok viszonylag egyszerűek voltak. Játszhatott vele két játékos egymás ellen, de ha egyedül voltunk otthon sem kellett kétségbe esni, hiszen a gép ellen is felvehettünk a harcot a pályán.
A már bemutatott kosárlabdához hasonlóan itt is gombok nyomogatásával kellett végigvezetnünk a támadást, míg a védekezésre a szélesebb gombot kellett használni.
Akik olvasták a kosárlabdáról szóló írásomat és látták a képeket, azok számára rögtön feltűnik hogy ezen a játékon több gomb található. Ennek az oka, hogy míg a kosárlabdánál csak passzolni és dobni lehetett, a World Cupban három irányba lehetett minden esetben rúgni a labdát (jobbra, balra, előre).
Természetesen csak a három csatárral volt esélyünk a gólszerzésre és ha rossz irány gombot nyomtunk meg a kiélezett szituációban, akkor könnyedén mellé rúghattuk a labdát.
Persze amíg a gólszerzésen ügyködtünk addig az ellenfelünk vagy a gép megpróbált bennünket szerelni elég sok sikerrel.

A játék felépítése viszonylag egyszerű, hiszen csak LED-ek vannak elhelyezve a játéktérre festett játékosok előtt és mindig csak az aktuális LED világított, így jelezve a labda helyzetét.
Természetesen hang is dukált a játékhoz, ami egy kis csipogásban merült ki és ez semmiben nem tért el a Basket-Ball játék hangjaitól.
Ezekhez a funkciókhoz a 80-as években elég sok elemre volt szükség, így az alsó részen található elemfedelet felnyitva 3 db 1.5 V-os AA-as ceruzaelemet és egy 9 V-os elemet kellett a tartóba gyömöszölnünk. Az elemek amúgy elég sokáig bírták a játékban emlékeim szerint, így nem kellett túl gyakran cserélgetni azokat.

Mint említettem nagy szerencsével és rendkívül kedvező áron jutottam hozzá a játékhoz. Persze ennek oka, hogy már sajnálatos módon nem világít minden LED a játéktéren.
Persze ez a hiba akár javítható is lenne, de kipróbáltam a játékot és különösebben nem zavaró ez az aprócska baki.
Szerencsére eredeti doboz is tartozott a játékhoz, így még több emlék tért vissza a múltból - különösen amikor kinyitottam a doboz fedelét, mivel a belső oldalon volt megtalálható a használati utasítás és erre már bizony nem emlékeztem én sem.
Nagyon örülök, hogy egy újabb TOMY játékkal gazdagodott a gyűjtemény, remélem előbb-utóbb újabb darabokba is sikerül majd belebotlanom.

A múzeumban reményeim szerint ezt a játékot is láthatjátok majd, sőt a kipróbálás ellen sem hadakozom majd, de amíg erre nincs lehetőség maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6014749635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása