Távirányítós Rally BMW 733i
2023. március 06. írta: ToyaHSW

Távirányítós Rally BMW 733i

tavosbmw_1.JPG

Gyenes Zsuzsannától nem csak műanyag játékokat, hanem más érdekes játékokat is kaptam. Ezek között voltak működőképes és kihívásokkal küzdő darabok is.
A Régi játékokkal is van munka rovatban az egyik érdekesebb, de kihívásokkal küzdő darabbal is foglalkozom. Most azonban egy olyan játékot akarok bemutatni nektek, amelyet viszonylag egyszerűen működőképes állapotba tudtam hozni, még ha nem is tökéletes állapotban.

Ezúttal egy távirányítós Rally BMW 733i-t mutatok be nektek.

A játék Hong-Kongban készült és a Lucky Toys gyártotta  A kocsi 1:24-es méretarányban készült és drótos távirányítóval szerelték fel. A távirányítóban két különböző típussal találkozhattak a gyerekek. Az egyik a klasszikus bowdenes megoldású kormányzással volt ellátva, míg a később kiadott változatok már az elektromotorral szerelt kormányzással készültek és joystickekkel kellett irányítani az autót.
Hozzám az első széria egyik darabja került, ami még a bowdenes távirányítóval volt felszerelve.

Ha már ennyi szót ejtettem a távirányítóról, akkor szokatlan módon a játék bemutatását ezzel az alkatrésszel kezdem. A távirányító piros színben pompázik és az elemtartó fedél alá két darab 1.5 V-os baby elemet kellett behelyezni a működtetéshez.
A távirányító központi helyén a kormánykereket találhatták a gyerekek, míg a kormánykerék mellett egy billenőkapcsoló kapott helyet, amivel a gyerekek a haladás irányát tudták meghatározni. Lényegében a távirányítóról ennyit érdemes tudnotok és ebből is lejöhet, hogy semmivel sem volt fejlettebb vagy jobb mint a szocialista bowdenes játékok távirányítói.

A kocsi viszont már gyerekként is sokunk kedvencének számított. Igazi fiatal korunkban még csak egy-egy D jelzéses BMW-vel találkozhattunk, de akkor szinte mindannyian a kocsik ablakaira tapadtunk. Ezt a kedvelt nyugati márkát pedig gyerekként távirányítós autóban megkapni igazi élmény lehetett.
Ráadásul a Lucky Toy nem is a sima utcai változatot szállította le a gyerekeknek, hanem a Rally nevű változatot, ami szerintem sokkal inkább hasonlított egy túrakocsira. Persze gyerekként ez bennünket a legkevésbé sem zavart, mivel amúgy sem tudtunk lényegében semmit ezekről a nyugati versenysorozatokról.
A kocsi formája nagyszerűen ki lett dolgozva és messziről is felismerhető, hogy itt egy BMW-t kaptak a gyerekek. A kocsi kék sötétített ablakokat kapott, aminek tudjuk az volt az oka, hogy így nem kellett kidolgozni a belső teret.
A fehér színű műanyagból készült autót persze fel kellett dobni. Ezért a lökhárítók és a hűtőmaszk fekete műanyagból készült el, míg a BMW emléma és a lámpák króm festést kaptak.
Persze ez akkoriban nem volt elég, ezért a versenysportra utalva matricázást is kapott a kocsi. Az M-Powerre utaló csíkozás és a megszámlálhatatlanul sok szponzorlogó és rajtszám is csak növelte a gyerekek számára a kocsi vagányságát.
Az alváz is műanyagból készült. Itt nincsenek a részletek igazán alaposan kidolgozva, de ez annyira nem is zavaró. Az alvázban kapott helyet a villanymotor, ami természetesen a hátsó kerekeket hajtotta meg. Az abroncsok kicsit puhább műanyagból készültek és egészen szépen kidolgozottak lettek, amin csak dobott a krómozott dísztárcsa a kerekeken.

Persze mindez csak körítés volt. A lényeg az volt a gyerekek számára, hogy mennyire gyorsan is tudott haladni a BMW. Nos a játék nem hazudtolta meg magát és valóban egészen szép sebesség elérésére volt képes, amíg a két elem bírta szuflával.
Ezt követően a szülők szerezhették be a következő elemeket, hogy a gyerekek tovább száguldhassanak a bajor csodával.

Mivel egy távol-keleten készült játékról van szó, így egyértelműen nem az örökkévalóságnak készült a BMW 733i. Sajnos az idő és a sok játék megtette a hatását ebben az esetben is. A távirányítóról alapból hiányzott a kormánykerék, amit 3D nyomtatással pótoltam, valamint a kormányzás és a haladás sem igazán működött a játékon alapból.
Ezek közül a haladást sikerült megjavítanom, de a kormányzást nem sikerült rendbe hoznom. 
Reményeim szerint azért ebben az állapotban is érdekesnek találjátok majd a játékot és szívesen kézbe veszitek majd, ha úgy alakul. Amíg azonban erre nincs lehetőség, addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4918065592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása