Plasticart dobozok képei
2019. április 04. írta: ToyaHSW

Plasticart dobozok képei

225528-12332-14-pristine.jpg

Az utóbbi napokban már mutattam be nektek néhány hozzám érkezett Plasticart makettet, de ezek a műanyag repülőgépek összerakott állapotban kerültek hozzám, így a dobozokról nem tudtam veletek képet megosztani.
Ez adta az ötletet, hogy miért is ne mutassam be nektek ezeknek a dobozoknak a felső részét, amelyek némelyike egy-egy kis műalkotás volt.

A Plasticart az idő múlásával persze változtatott a dobozokon, így a csomagolás mellett a grafika is változott időnként. 
A kezdeti időkben még KVZ (Kunstoff Verarbeitung Zschopau) néven készültek a makettek, ekkor szép színes grafikával és díszes betűkkel díszített dobozokban kerültek a boltok polcaira a műanyag repülőgépek.
Ezt követően már Plasticart névek készültek a makettek és ezzel együtt a doboz is változott. Az első időszakban a vékonyabb papírra nyomtatott és a kartonra felragasztott színes grafika volt a jellemző, a doboz oldalán pedig a Flugzeug Modellbaukasten vagy a Hubschrauber Modellbaukasten felirat volt olvasható.
Az ezt követő generációnál maradt a szép grafika, azonban a doboz oldalain más makettek dobozképei voltak láthatóak.
Az utolsó időszakra már a kartondobozok puhák lettek és a szép grafika is lecserélésre került igénytelen, homályos fotókra, a doboztetőn pedig fekete felületen fehér felirattal volt olvasható az aktuális makett típusa.

A későbbiekben készített Master Modell, Nu-Bee, Wojar és más újra gyártott makettek dobozaival most nem foglalkozom, mivel ezek már nem a régi korok szellemét idézik fel.

Tartsatok velem ezúttal is egy kis nosztalgiázásra a makettezés világába néhány dobozkép segítségével!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5514725821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása