Állatos gyermek kártya
2022. október 10. írta: ToyaHSW

Állatos gyermek kártya

allatoskartya_2.JPG

Ismét hoztam nektek egy érdekes régi kártyát, ami bár nem maradt meg hiánytalanul, de ennek ellenére mindenképpen érdemesnek tartom a bemutatásra.
Ezúttal egy állatokkal foglalkozó kártyát hoztam nektek, ami kis méretével és érdekes tartalmával leginkább az egészen fiatal korosztály kedvence lehetett egykoron.

Ezt a kártyát sok társához hasonlóan a hazai kisipar követte el. Ez persze minden észre is vehető a kártyán, de leginkább a felhasznált papír minőségén.
A kártya egy igazi gyűjtögetős kártyajáték volt, ahol a gyerekeknek a rendelkezésre álló 32 lapból kellett összegyűjteni a legtöbb sorozatot.
A sorozatok 1-től 8-ig tartottak és ezen belül A, B, C, D jelzéssel voltak ellátva a lapok.
A pakliban szerepeltek a háziállatok, a vadonélők, a haszonállatok, a tollas barátaink, a kisragadozók, a természetben valamint az állatkertben látható állatok, valamint az óriásbébik is.
A játék célja az volt, hogy a gyerekek egy-egy kategóriából az összes lapot megszerezzék. Ehhez első lépésben kiosztották a kártyákat, majd ezt követően a gyerekek húztak egymástól lapokat. Akinek összegyűlt egy kategória, akkor azt lerakta az asztalra és ezek a lapok már nem játszottak a játékban.
A játékot végül az nyerte meg, aki előtt a legtöbb kompletten összegyűjtött kategória volt megtalálható.

Nem volt egy bonyolult játék, de a gyerekeket le lehetett kötni ezzel a kártyajátékkal is néhány órára.

A kártya kifejezetten a kicsiknek készült, így lényegében a képeken és minimális szöveges információn kívül más nem kapott helyet a lapokon.
Méretét tekintve a kártya minikre jellemző 6.5x4 cm-es mérettel rendelkezett. Kemény kartonból készültek a lapok, azonban nem a szokásos fényes lapokat kapták a gyerekek, hanem a jóval sérülékenyebb (és olcsóbb) kartont. Ennek köszönhetően a lapok rendkívül sérülékenyek voltak és nagyon gyorsan koptak is.
A képek néhány kártyán elég rossz minőségűek, de más lapokon egészen elfogadhatóak. Valószínűleg az alapként felhasznált fotók minőségének volt köszönhető a kártyák változó minősége.
A hátlapon mosolygó fejek láthatóak, ami egészen jópofa lehetett akkoriban.

A hozzám került kártya bizony nem egy teljes csomag. Sajnálatosan hiányzik elég sok kártya a csomagból, ami persze nem igazán tragédia. Lehetséges, hogy ezeket a lapokat egy kis kutatás után tudnám pótolni, de nem gondolom hogy sok értelme lenne a dolognak.
Így is egy mutatós és érdekes kártyáról van szó, amivel lehet hogy Ti is játszottatok gyerekként.
Reményeim szerint valamikor majd be is tudom mutatni nektek ezt a kincset is, de amíg erre nincs lehetőség, addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8917950620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása