Öt régi távos autó, ami jó lenne...
2019. március 29. írta: ToyaHSW

Öt régi távos autó, ami jó lenne...

Nagyon régen nem készítettem már olyan rovatot, amiben öt játékot mutatok be nektek. Ezúttal úgy gondoltam érdekességként néhány olyan távirányítós autót veszek sorba, amiből én is szívesen bezsákolnék egy-egy darabot.
Az ár ebben az esetben másodlagos, sokkal inkább a formák, a távirányító és az összkép alapján alakult ki bennem az a vélemény, hogy ilyen kisautókat jó lenne a gyűjteménybe tudni.

Nézzük akkor sorban, hogy milyen kisautókkal is gazdagítanám szívesen a gyűjteményt.

s-l1600.jpg

GAZ 12 - Egy régi szovjet játék, amire szerintem nagyon sok gyűjtő vágyik. Ebben a játékban még nem volt elem, a hajtást a kurbli segítségével a gyerekek juttatták el a távirányítótól a kerekekhez.
Nem egy gyakori darab, de azért rá lehet akadni. A külföldi oldalakon könnyebben találni eladó darabokat, igaz azoknak az ára nagyon magasan van sajnos.

s-l1600_1.jpg

Ki ne akarna a gyűjteményébe egy távirányítós Rolls Royce kisautót. Maga a megtestesült elegancia az aprócska autó, amit a Clifford Series készített.
Természetesen ez már egy elemes játék a megszokott távirányítóval. Szerintem hozzám hasonlóan sokakat elbűvöl a klasszikus forma és stílus. Ezt a játékot is még csak az Ebayen láttam és az ára alapján sem elérhetetlen darab.

s-l1600_2.jpg

Ez az AMT által gyártott 1955-ös Ford Convertable lényegében semmi különlegeset nem tartalmaz, ennek ellenére nekem már csak a távirányító miatt is nagyon tetszik.
Érdekelne milyen módon is lehetett kormányozni az autót. Bár meg lehetne vásárolni az Ebay-en a játékot, nekem az a gyanúm hogy tapasztalataim soha nem lesznek a kormányzással kapcsolatban :)

s-l1600_4.jpg

A Welsotoys által gyártott távirányítós rendőrautó igazából azért tetszik, mert bár rendkívül egyszerű de mégis különleges. Az egész játék olyan benyomást kelt, mintha a Lemezárugyár taxijába raknánk villanymotort és az gondoskodna a lendkerék helyett a hajtásról.
A kidolgozás igazi 50-es, 60-as évek lemezjátékára jellemző és ez nekem mindig is tetszett.

s-l1600_3.jpg

Ez a távirányítós tűzoltóautó már annyira ronda, hogy az szép :) Sok olyan játék van amibe azonnal bele lehet szeretni. Számomra ez a piros távirányítós kisautó is egy ilyen darab.
Esetlen és kicsit elnagyolt formák, de ez csak még különlegesebbé teszi a játékot a számomra.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4114692822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása