Radio Shack távirányítós Ferrari
2019. február 26. írta: ToyaHSW

Radio Shack távirányítós Ferrari

rs_ferrarirc_1.JPG

A mai napon egy újabb távirányítós kisautót szeretnék bemutatni nektek a gyűjteményből. A rádióirányítású Ferrari kisautó bár Dél-Koreában készült az amerikai Radio Shack forgalmazta.
Kezdésként térjünk ki mi is az a Radio Shack, hiszen manapság mind az Agymenők, mind pedig az Ifjú Sheldon sorozatban visszatérő elem az amerikai bolthálózat.

A Radio Shack céget 1921-ben alapította két testvér, Theodore és Milton Deutschmann. A cég nevének eredeti írásmódja Radio Shack volt, ami a későbbiekben változott.
A Radio Shack az első időkben egy aprócska fából készült épületben árult hajózási felszereléseket.
A helyzet igazából 1954-ben változott meg, amikor a Radio Shack belépett a hiradástechnika területére is és Realistic néven saját márkás audiotermékeket kezdtek el forgalmazni.
A Radio Shack a későbbiekben kedvelt volt a barkácsolók és a technika újdonságaira fogékony vásárlók körében, hiszen számtalan saját márkás termékkel és alkatrésszel várták a betérő vevőket.
A sikerek ellenére a Radio Shack a 60-as években a csőd szélére került, ekkor vásárolta meg a bolthálózatot Charles D. Tandy a Tandy Corporation vezetője.
A cég szépen működött és számtalan új szolgáltatást vezetett be, ami elnyerte a vevők tetszését. 1995-ben a cég nevében változás áll be és megjelenik a RadioShack változat, amit egészen a a 2015-ös csődig használtak.

Ezt követően néhány nehéz év következett a RadioShack életében, de 2018-ban a Kensington Capital Holdings újranyitotta az üzleteket és a RadioShack név azóta is virágzik az USA-ban.

Ahogy a fentebb olvasható cégismertetőből kiderülhetett a számotokra a Radio Shack maga volt a mennyország egy technika iránt érdeklődő gyerek számára.
Megtalálhatóak voltak itt modern zenei eszközök, alkatrészek és természetesen saját márkás játékok is.
A ma bemutatásra kerülő RC Ferrari ebbe a sorba tartozik. A kisautó 1980-ban készült, amikor mi itthon még javában a bowdenes kormányokat tekergettük és kicsit irigykedve néztük az amerikai filmekben a gyerekeket, akik már RC autókkal csapatták a sima aszfaltos utcákon.

A Radio Shack természetesen olcsóbb és drágább változatokat is kínált az RC irányítású játékokból a gyerekeknek, így mindenki megtalálhatta a pénztárcájához legjobban illő változatot.
A kínálathoz elég beírnotok az általatok használt keresőbe a Radio Shack 80's RC Toy kifejezést máris özönlenek majd a találatok. Érdemes átböngészni a kínálatot amelyek között megtalálhatóak az offroad, a buggy, a pálya és a gyorsasági szakág autói is.
A Ferrari ez utóbbi kategóriába tartozott és kialakítása alapján az olcsó kategóriába esett egykoron.
Ez már kézbe fogva szinte azonnal kiderül, hiszen az egész autó műanyagból készült. Az olcsóság hatását erősíti meg az irányítás megoldása is. Ebben a játékban a középen elhelyezett keréktől függ a kocsi haladási iránya.
Az autó előre haladva egyenesen mozog, míg hátra felé elindítva az egyik irányba elfordul az autó.
A távirányítón ennek a megoldásnak köszönhetően csak egy gomb és egy hatalmas drótból készült antenna kapott helyet. Az áramellátásról a távirányítóban 1db 9 V-os elem gondoskodott, míg az autóba 2 db 1.5 V-os AA-s és 1 db 9 V-os elemet kellett behelyezni a tartóba.

Az alsó részen található bekapcsológombot elcsúsztatva az autó azonnal mozgásba is lendült, így nem volt más dolgunk mint figyelemmel követni a mozgását és szükség esetén a gombot lenyomva hátra elindulni és elfordulni vele.

A játék természetesen tökéletesen működik mind a mai napig - igaz elemekkel nem lehet bírni, de ez abban a korban szinte természetesnek számított. A doboz épségben megmaradt, csak pár apró helyen kellett rajta javítani és ráadásként még az eredeti kezelési utasítás is megtalálható mellette.
Eltudom képzelni mekkora öröm lehetett annak a gyereknek, aki ilyet kapott ajándékba és mennyien nézhették irigykedve ahogy játszik a kisautóval.

Mai szemmel már kicsit komikusan fest a hosszú drótból készült antennákkal, de a 80-as években ez teljesen természetesnek számított.
A múzeumban természetesen lehetőségetek lesz majd kipróbálni a Radio Shack Ferrariját is, de amíg erre nincs lehetőség maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5514653679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása