Old Timer autók mai köntösben
2019. február 11. írta: ToyaHSW

Old Timer autók mai köntösben

welly_1.JPG

Megszokhattátok már, hogy időről-időre ajánlok a figyelmetekbe olyan játékokat amelyeket szerintem érdemes elrakni az utókor számára.
Igyekszem nem a legértékesebb játékok közül választani ebben az esetben, hiszen amiket a figyelmetekbe ajánlok 1-2000 Ft-os tételek. A múltkoriban mutattam nektek néhány Pull Back & Go autót, amire az egyik hazai olcsó áruházban akadtam rá.
Néhány napja ismét bevetődtem az említett boltba - eredetileg azzal a szándékkal, hogy hátha ráakadok egy újabb hasonló régi autóra - és megakadt a szemem a Welly által gyártott Old Timer sorozat néhány darabján.

A Welly egy kínai gyártó, akiknél az egészen jó minőségű modellektől az olcsóbb kategóriáig sok minden megtalálható a kínálatban.
Fontos már előre leszögeznem, hogy ezek az autók fémből készültek és csak az alváz van műanyagból. Bár egyszerű kisautókról van szó, amelyekben semmilyen szerkezet nem kapott helyet, ennek ellenére viszonylag szépen kidolgozott 1:32-es kisautókról van szó.
A Welly több sorozatot is futtat, sőt több márkanév alatt is érkeznek az autói, így a ma bemutatásra kerülő kocsikat az Old Timer Automobile és a NEX (New Exploration of Models) sorozatban is megtalálhatjátok.

Bár a sorozat több darabja is megtalálható volt a bolt polcain a dobozon szereplő márkákat nem fedte le az áruház kínálata.
A doboz hátulján található logók alapján megtalálható az Old Timer sorozatban a SEAT, DS, Citroen, Volkswagen, Alfa Romeo, Ford, GAZ, FIAT, Dodge, Peugeot, GM, Cadillac, Austin és Jaguár márkák is
Ahogy említettem a bolt kínálata egészen biztosan nem fedte le a dobozon szereplő márkák 100%-át, de azért így is tudtam volna válogatni még a kínálatból - persze úgy voltam vele, hogy majd idővel beszerzek újabb darabokat :)

Elsőre a választásom egy 1965-ös Buick Riviera Gran Sportra és egy GAZ 13 Csajkára esett. Az utóbbit nem kell különösebben bemutatni senkinek, de a klasszikus vonalú Buick is ismerős lehet olyan filmekből mint a Serpico, a Smokey és a Bandita vagy a nem is olyan régi Stranger Things.
A GAZ 13 fekete színt kapott, míg a Buick gyönyörű piros fényezéssel csábít. A kidolgozás szép és igényes. Nem spóroltak a krómozott elemekkel egyik kocsin sem, sőt olyan részletekre is ügyeltek mint a nyitható ajtók, a visszapillantó vagy a valóban gumiból készült abroncsok.
A kocsik elképesztően szépen és csendesen gurulnak.
Persze igazából nem játékra lettek tervezve, de arra is használhatóak. Én biztosan elrakom majd őket az eredeti dobozukban és talán 20-30 év múlva (optimizmus) előveszem majd és megcsodálom :D

A múzeumban ezekkel az autókkal nem tudom találkozhattok-e majd, de kedvcsinálónak és bemutatónak megosztok veletek néhány képet.
Ha pedig nektek is jól jönne egy-két ilyen autó, akkor irány a Pepco, ahol 1490 Ft-os áron szerezhetitek meg a sorozat darabjait.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1414620872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása