Felfújható strandos játékok
2019. január 11. írta: ToyaHSW

Felfújható strandos játékok

felfujhato_0001.JPG

Bár tudom nincs éppen szezonja, de úgy gondoltam talán éppen ezért is érdemes felidézni az elmúlt idők nyarait felfújható gumi játékok bemutatásával.
A strandolás elengedhetetlen kelléke volt a homokozó vödör, a lapát, a különböző formák és természetesen a felfújható játékok is. Ezek többségét a családok a nyaralás helyén szerezték be egy-egy trafikban vagy aprócska játékboltban.

Egészen biztosan találkoztatok mostanában is a strandon olyan apukával, aki a gyerekének próbált valami játékot felfújni. Nos, bizonyos dolgok az évek múlásával sem változnak, hiszen ez így volt gyerekkorunkban is.
Mi toporzékoltunk, hogy kell a labda, a felfújható játék azonnal. Erre általában az anya utasította az apát, hogy tegyen valamit az ordító gyerekkel, így a férfiak a Kőbányait félretéve próbáltak életet lehelni a játékokba.

Természetesen számtalan változatban készültek ezek a játékok már régen is, így tényleg szinte lehetetlen lenne az összesen bemutatni nektek.
Az úszógumitól, a labdán át, a különböző figurákig, szinte mindenből gyártottak felfújható változatot.
Ezek többsége a nyaralás végére nullára íródott, de egy-két darab azért sikeresen átvészelte az eltelt éveket és még el sem porladtak ezen idő alatt.
A ma bemutatásra kerülő felfújható labda és mackó is ezek közé tartozik.
A labdából számtalan változat készült. A most bemutatásra kerülő darab érdekessége, hogy nem gömb formájú, hanem sokkal inkább hasonlít egy amerikai focilabdára. Dekorációként kutyákat láthattak rajta a gyerekek, ami aranyossá tette ezt a játékot.
A másik figura egy aprócska mackó. Ez sajnos az évek alatt már megadta magát a ragasztásnál, így felfújni sajnálatos módon már nem lehet. Valószínűleg a strandokon kívül előszeretettel játszottak hasonló darabokkal a gyerekek a fürdőkádban is.
A grafika itt is aranyos és szépen megrajzolt.

A kiállításon valószínűleg egy külön rész foglalkozik majd a szabadtéri játékokkal, ahol több más játékkal együtt ezeket a felfújható játékokat is megcsodálhatjátok majd.
Amíg azonban erre nincs lehetőség, maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4714524174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása