Rubik Karikavarázs
2018. szeptember 05. írta: ToyaHSW

Rubik Karikavarázs

karikavarazs1.JPG

A mai napon egy hazai fejlesztésű logikai játékot szeretnék bemutatni nektek, aminek a kistestvérével már találkozhattatok az oldalon. Ez a játék a Bűvös négyzeteket, melyet ma Karikavarázs vagy Rubik’s Magic néven is ismerhettek.
A játékot 1985-ben találta ki Rubik Ernő és talán a kocka sikerének is köszönhetően került már 1986-ban gyártásba a Karikavarázs.

A Karikavarázs egy négyzetes lapokból álló játék volt, amelyek damil segítségével kapcsolódtak egymáshoz. A tartóból kivéve a játékot azonnal feltűnnek az egyik oldalon egymásba fonódó szivárványszínű karikák. A feladat egyszerű, ez kell összehoznunk a játék másik oldalán is.
Ehhez a játékot különböző irányokba hajtogathatjuk. Félbe hajthatjuk, elforgathatjuk és sok más egyéb műveletet is elvégezhetünk. A felépítés annyira bonyolult, hogy a megértéséhez tényleg nem árt mérnöknek lenni.
A lapok összekötéséhez vékony damilt használtak a készítők és ezekkel voltak a lapok összekapcsolva, ez tette lehetővé az elképesztő mennyiségű variációs lehetőséget.

Természetesen az évek alatt a damil általában megadta magát és elöregedett. Persze fiatalabb játékoknál is megtörtént a damil elszakadása, hiszen ehhez elég volt olyan irányokba mozgatni a lapokat, amelyek nem voltak megengedettek. Áterőltetni át lehetett az elképzelt helyzetbe a műanyag lapokat, de annak előbb-utóbb az lett a vége, hogy a damil engedett.
A hozzám került változatnak is az egyik damilja már el van szakadva. Ennek ellenére még lehet vele játszani nagyon óvatosan.

Ezt a változatot a Matchbox cég forgalmazta és Kínában készült. A későbbiekben a Karikavarázs további változatokat is kapott, ilyen volt az egyszerűbb reklám célokra használható négy lapkából álló változat, vagy a bonyolultabb 5 kört tartalmazó 12 lapkás változat is.

Eddig ez a játék hiányzott a logikai részből, de most szerencsére meglett. Igazából már csak a ritkábbnak számító és itthon kevésbé ismert Rubik's Clock beszerzése van hátra.
Természetesen a Karikavarázst is láthatjátok majd a logikai játékok között, de addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8514223379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása