Öt régi és drága Lesney Matchbox
2018. június 26. írta: ToyaHSW

Öt régi és drága Lesney Matchbox

A kisautók nagyon népszerűnek számítottak a 60-as, 70-es években. Mindenki tudta, hogy mi az a Matchbox és mindenkinek volt legalább egy olyan kisautója, ami különösen kedves volt a szívének.
Persze ezeket az autókat használtuk és koptattuk is becsülettel, így sok esetben lényegében teljesen nullára írtuk a fémből készült kisautókat.

A mai bejegyzés olyan Lesney Matchbox kisautókat mutat be, amik nagyon szép állapotban maradtak meg és kellően ritkák is ahhoz, hogy sokat érjenek.
Persze sokat dob az áron egy ritkább szín és az eredeti doboz is. Az árak lehet, hogy kicsit túlzóak, de a régi játékok vásárlóinál sokszor a nosztalgiafaktor a mozgatórugó.

s-l1600_2.jpg

1958-as Vauxhall Victor - Alapból sem egy olcsó darab ez a régi Matchbox, de mivel általában csak bézs színben vásárolható meg, így ez a piros darab elég ritkának számít.
Ennek megfelelően jelenleg az Ebay-en az egyik legdrágább Lesney kisautónak számít.

s-l1600_3.jpg

Morris Minor 1000 - Maradjunk Angliában, ha már egyszer angol cégről van szó. A Morris Minor 1000 is elég régi darab ahhoz, hogy kellően értékes legyen.
Egy ritkább eredeti dobozos színkombinációra ez halmozottan igaz.

s-l1600_4.jpg

Pontiac Convertible - Ismét egy régi szériából származó darab. A Pontiac Convertible még roncs állapotban is több ezer forintot ér, de ebben a színkombinációban, eredeti dobozzal az ára egy kisebb vagyonnal ér fel.

s-l1600_5.jpg

Aveling Barford Road Roller - Ez egy annyira klasszikus darab, hogy a jubileumi kiadásba is belekerült az új változata. Természetesen az eredeti az igazi ebben az esetben is.
Egy szép állapotban megmaradt, eredeti dobozos úthengerért nem kevés pénzt kell leszurkolnotok az eladónak az Ebay-en.

s-l1600_6.jpg

Jaguar D-Type - Egy nagyon szép versenyautóval zárom ezt a bejegyzést. Természetesen ezúttal is egy angol márka a Jaguar egyik autóját készítette el e Lesney. A D-Type eredeti dobozos változatai állapottól függően akár 100.000 Ft feletti áron is gazdát cserélhetnek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4614064593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.06.28. 21:44:04

Kb 300 darabos gyűjteményem van. még a 70-es évek legelejéről. Soha nem adnám el.
süti beállítások módosítása