PIKO Michaela varrógép
2018. január 31. írta: ToyaHSW

PIKO Michaela varrógép

michaela1.JPG

A mai napon ismét egy játék varrógépet szeretnék bemutatni nektek a gyűjteményből. Mint említettem több hasonló darab is van a gyűjteménybe, így most a PIKO által gyártott Michaelával ismerkedhettek meg.
Mint ahogy a néhány napja publikált bejegyzésben említettem a PIKO cég egész kis repertoárt épített fel a varrógépből, amelyek formára és színre eltértek egymástól, azonban alapvető feladatukban (a varrás megtanítása) megegyeztek.

A Michaela varrógép felépítésben és funkciókban tekintve a néhány napja bemutatott Elektra szintjén állt. Ez annyit jelent, hogy lényegében volt benne világítás, valamit az alapvető varrási feladatokat el lehetett vele végezni.
Természetesen szükség esetén ehhez is lehetett pedált kapcsolni a könnyebb használat érdekében, de a gépen található kapcsolóval is pontosan olyan jól lehetett kezelni a varrógépet.

Öltésfajták itt sem voltak, talán egyetlen előrelépésnek a cérnatartót lehet nevezni, ami ennél a változatnál már a gép tetejére került mint a valódi varrógépeknél.
A működtetéshez 3 db 1.5 V-os góliát elemre volt szükség, amit az alsó rész lepattintása után helyezhettünk be a megfelelő helyre.
A PIKO Michaelával általában piros változatban találkozhattok, azonban néha feltűnik egy-egy jóval ritkábbnak számító kék darab. Sajnos ezek a varrógépek komoly értéket mind a mai napig nem képviselnek.
Ennek oka, hogy a gyűjtők általában férfiak és ez kiesik a látókörükből. Persze az általam kezelt gyűjteményben ezek a varrógépek is helyet kapnak majd, hiszen anyukákat is várok majd a múzeumba a lányaikkal, akik majd megnézhetik és ha úgy tartja kedvük ki is próbálhatják ezeket a régi varrógépeket.
Addig pedig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4713621324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása