Térbeli Malom
2017. november 29. írta: ToyaHSW

Térbeli Malom

terbelimalom1.JPG

A mai napra ismét egy logikai játékot szeretnék bemutatni nektek a gyűjteményből. Ezúttal a Térbeli Malomra esett a választásom, amit Ábrahám Zsolt ajánlott fel a gyűjtemény részére.
A Politechnika Ipari Szövetkezet által gyártott játék a 80-as évek elején készült és kiválóan segítette a gyerekek logikájának fejlődését társasjáték formában.

De mi is volt az a térbeli malom. Aki ismeri a malom játékot annak nem lesz teljesen idegen a térbeli malom sem. A játéktér egy 16 tüskével ellátott sárga színű műanyag lap volt. Erre kerültek fel a játékosoknak kiosztott piros és kék színű gyűrűk. Minden játékosnak 16 darab gyűrűje volt, amelyeket a malom szabályaihoz nagyon hasonlóan kellett sikeresen felhelyezni a játéktérre.
A feladat négy gyűrű felhelyezése volt átlósan, függőlegesen vagy vízszintesen.
Mivel térben kellett gondolkodni, így a legkisebb figyelmetlenségnek is súlyos ára volt, hiszen az ellenfél pillanatok alatt tudott malmot csinálni, amivel megszabadíthatott bennünket egy figurától.

Sajnos a játék nem éppen az egyszerűségéről volt híres, így különösebben sikeressé sem vált. Talán ennek is köszönhető, hogy a Zsolttól kapott darab ennyire szép állapotban maradt meg.
A játékon egy karcolás sincs és a vidám grafikával ellátott doboz is kiváló állapotban maradt meg.

Mivel ez is a 80-as évek része volt, így természetesen helye van a gyűjteményben. A múzeumban majd kipróbálhatjátok, kézbe vehetitek a játékot, sőt akár játszhattok is vele egymás ellen, de addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4913404575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mininere 2021.02.20. 18:19:17

Nagyon szerettem. Kár, hogy a miénk már viharvert.
süti beállítások módosítása