NIKKO Mini Cooper RC kisautó
2017. október 23. írta: ToyaHSW

NIKKO Mini Cooper RC kisautó

cooper3.JPG

Ezúttal egy újabb felajánlás által a gyűjteménybe került kisautót szeretnék bemutatni nektek. Ezúttal a Fekete Csaba által hozzám eljuttatott NIKKO gyártmányú RC irányítással rendelkező Mini Coopert szeretném bemutatni nektek.
A Mini Cooper egy rendkívül népszerű kisautó, a formáját mindenki ismeri és a gyerekeknek is nagy kedvence. Így szinte természetesnek számított, hogy a NIKKO a 80-as évek közepén egy ilyen játékkal is előállt.

Érdekesség, hogy a játék egyszerre került a boltok polcaira a Porsche 935/78-al, annyira hogy még a német nyelvű kezelési utasítás is a két autóhoz készült.
Míg a Porsche egy sportkocsi volt, addig a Mini Cooper inkább rally beütést kapott. Erre utalnak a kocsi elején található ködlámpák, a tetőcsomagtartó a pótkerékkel és természetesen a matricázás is.

A távirányítós autó a szokásos kocka alakú NIKKO vezérlőt kapta, ami 27.125 MHz-en kommunikált az autóval. A kezelőpanelen megtalálható volt az előre-hátra és a jobbra-balra irányokhoz szükséges karok.
Érdekesség, hogy a kormányzás csak akkor működik a járművön ha az előre vagy hátra halad közben.
A távirányítóba egy darab 9 V-os elemet kellett behelyezni, míg az autóba 6 darab 1.5 V-os ceruza elemet kellett raknunk.
Ezt követően az autó alján található kapcsoló és a távirányítón található kapcsoló átkapcsolásával máris használható volt a játék.

Hogy mennyire működik jól az autó? Hát remekül megy. A sebesség még mai szemmel sem rossz és a kormányzást is meg lehet szokni persze. Néhány perc gyakorlás után már remekül irányítható az autó és egészen jókat lehet vele szórakozni.
A játékot Csabától az eredeti dobozában kaptam meg és mint a bemutató során írtam még az eredeti használati utasítás is megtalálható volt a dobozban.

Az RC autók ugyanúgy a 80-as évek részét képezte mint a drótos távirányítós kisautók, így nagyon örülök, hogy egy újabb darab került a gyűjteménybe ebből a stílusból is.
Természetesen a múzeumban majd ezt a játékot is kipróbálhatjátok, de addig maradnak a megszokott fényképek, amelyek remélem elnyerik majd a tetszéseteket.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8513059572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása