LOGI térbeli logikai játék
2017. szeptember 08. írta: ToyaHSW

LOGI térbeli logikai játék

logi1.JPG

Ezúttal egy logikai játék szerepel a legújabb bemutatóban, amit Ferencz Renátától kaptam felajánlás útján több más játékkal együtt.
Erre a játékra is emlékszem gyerekkoromból, de valahogy soha nem volt ilyenünk otthon. Jobban lekötöttek a távirányítós autók, majd később a ZX81 és a ZX Spectrum számítógép.
Szóval ez a nagyszerű játék kimaradt az életemből. Jobb későn mint soha, tartja a mondás, így most lehetőségem nyílt közelebbről szemügyre venni ezt a játékot.

A doboz igazi 80-as évek. Mosolygós anyuka és mosolygós kisfiú játszik egymás ellene a LOGI-val. De mi is az a LOGI? Mivel leírás nincs a játékhoz így arra jutottam, hogy ez lényegében egy térbeli amőba, ahol négy azonos színű korongot kell egymás mellé, fölé vagy átlósan raknunk, míg az ellenfelünknek ezt kell megakadályoznia.
A játékhoz három különböző színű korong tartozik, amelyeket ennek az elvnek megfelelően kell felhelyeznünk a több szintes játékmezőre.
A játékmező négy szinten tartalmaz 16 üres helyet, így összesen 4x16 korong felhelyezésére nyílik lehetőség, de valószínűleg valamelyik játékos addigra már kirakja a sort és megnyeri a játékot.

Mivel összesen három színű korong található a dobozban, így arra gondoltam, hogy maximum hárman tudtak játszani egymás ellen. Igazából számomra érthetetlen miért is nincs negyedik szín, amikor a helye annak is megvan a korongtároló rekeszben.
A pályát amúgy nagyon könnyen össze lehet állítani, hiszen csak a lábakat kell egymásba dugnunk és máris elkészült a játéktér.

Igazából egy klassz és gondolkodtató amőba játék, ahol nagyon fontos a megfelelő figyelem és a térlátás, mert pillanatok alatt kerülhetünk nyerő helyzetből vesztes szituációba.
Örülök, hogy bekerült a gyűjteménybe. Remélem lesz majd lehetőség játszanunk egymás ellen is vele, de addig maradnak a jól megszokott képek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8212810870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása