Bűvös henger
2016. október 14. írta: ToyaHSW

Bűvös henger

buvoshenger1.JPG

Ezúttal ismét egy hazai logikai játékot szeretnék bemutatni nektek, ami nem ért el igazán átütő sikert, de ennek ellenére majdnem mindenki ismeri.
A 80-as években nagyon népszerűek voltak a logikai játékot, így szinte természetesnek tűnt, hogy a 70-es években mindenki által megismert tologatós 15-ös játékot más formában újra forgalomba hozzák.
Ennek eredményeként született meg a Bűvös henger.
Ha találkoztatok már 15-ös játékkal (képessel vagy számossal), akkor a szabályokat pontosan ismeritek. A feladat egyszerű, a megfelelő sorrendbe kell rendezni a számokat egy négyzetben, ahol mindig csak egy kockát tudunk megtolni.

A Bűvös henger pontosan ezt tudja, csak egy henger falára kerültek fel a számok. Az egyes számok külön elemek, amelyek egy árokban csúsztathatók minden irányba.
Mivel itt is összesen 1 üres hely van, meg kell gondolni, hogy melyik kockát toljuk meg és melyik irányba. A cél pedig természetesen itt is a számok emelkedő sorrendbe rakása.

A játék teljesen műanyagból készült, aminek persze számtalan előnye van. Nagyon strapabíró darab és szinte elpusztíthatatlan. A hátránya is a műanyagból adódik, az elemek bizony nem mozgathatóak könnyen az erre kialakított árkokban.
A matricákon látszik, hogy a 80-as évek első felében készültek, ugyanis sem kopás, sem felválás jeleit nem látni a játékon.

Igazából a gyártóról nem tudok mit mondani nektek, de az biztos, hogy trafikokban és búcsúkban hozzá lehetett jutni ehhez a logikai játékhoz (én történetesen egy falusi búcsúban kaptam).
Nagyon örülök, hogy sikerült közel 40 éven át megőrizni ezt a hazai játékot, amit remélhetőleg majd Ti is kezetekbe foghattok és kipróbálhattok majd.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6211806817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása