Űrhajós Tivoli
2016. szeptember 10. írta: ToyaHSW

Űrhajós Tivoli

tivolispace1.JPG

Aki kicsit is figyelemmel kíséri a blogot az pontosan tudja, hogy a távirányítós autókat, az elektromos TOMY játékokat, valamint a Tivoli és Flipper játékokat különösen szeretem.
Talán ezért is kísértem már régóta figyelemmel a Heti TOP5 rovatba már figyelmetekbe ajánlott Űrhajós Tivoli játék árának alakulását hosszú ideje.

A játékot az én szerencsémre nem vásárolta meg senki hónapok óta, így az eladó végre elindította az aukciót 1 Ft-ról és én nagyon olcsón jutottam hozzá ehhez a remek állapotban megmaradt játékhoz.
Igazából nem tudom mikor készült és hol gyártották (minden segítséget szívesen fogadok), de azt hiszem ennek ellenére simán befér a gyűjteménybe.

A kidolgozás rendkívül igényes. A kilövő szerkezet fából készült, a játéknak mind a két lába megmaradt, a tábla pedig tényleg kiváló állapotban vészelte át az elmúlt időszakot, az egyetlen hiányosság az egyik bolygónál hiányzik a golyófogó, de ez nem tragédia.
Az űrhajós témának köszönhetően a központi szerepet egy holdon álló űrhajós tölti be, a háttérben az űrhajója és a Föld látható.
A golyófogók úgy vannak elhelyezve, hogy egy-egy bolygót láthatunk mellettük. Az biztos, hogy hazai készítésű a játék, mivel a bolygók neve között megtalálható a Föld és a Hold is.

A Tivoliból összesen a golyó hiányzott, amit a munkahelyemről játszi könnyedséggel tudtam pótolni.
Természetesen azonnal a többi flipper és tivoli játék mellé került a gyűjteményben, ami már egészen szépen alakul.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1811692649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása