Mesekocka
2016. június 14. írta: ToyaHSW

Mesekocka

mesekocka1.JPG

Ismét egy klasszikus játékot szeretnék bemutatni nektek a gyűjteményből. Ezúttal a Cságoly Tamás által felajánlott játékok közül választottam egyet.
Ezúttal a Mesekockával ismertetnélek meg benneteket.
A játék lényegében egy képkirakó volt, ahol 16 darab kockából kellett képeket kirakni. Mivel minden kockán hat apró kép szerepelt, így összesen hat nagyobb kép kirakására volt lehetőségünk.

Én az óvodából emlékszem a játékra és igazából mi lányos játéknak tartottuk, hiszen sem autó, sem háborús jelenetek nem szerepeltek a képek között általában.
A Tamás által felajánlott darab is hasonló. Összesen hat darab hófehérkés képet lehet kirakni a kockák segítéségével. Érdekesség, hogy még néhány mintalap is megmaradt, ami nagyban megkönnyíti a képek kirakását.

Sajnos eredeti doboz nincs és a kockák között is voltak olyanok, amelyekről hiányzott egy-egy kép, de ezeket szerencsére nagyrészt sikerült pótolnom.
Igazi hazai klasszikus, aminek méltó helye lesz a gyűjteményben.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr448810860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása