Profix építőjáték
2015. július 19. írta: ToyaHSW

Profix építőjáték

profix1.JPGMár több írásomban is említettem, hogy a szocialista rendszerben lényegében bármelyik TSZ-ből, kisvállalatból játékgyártó válhatott egy fröccsöntőgép és egy jó ötlet segítségével.
A solti Szikra MGTSz. ezen az úton indult el és alkotta meg a Profix építőjátékot, amit a későbbiekben Ezt én csináltam! néven is forgalmaztak.
A játék több fajta elemből állt, amelyek mindegyike furatokkal volt ellátva. Egy apró összepattintható szeges segítségével ezeken a furatokon keresztül tudtuk a egymáshoz rögzíteni az elemeket. Az összerakott játékoknak csak a képzelet és a kézügyesség szabott határt.
Könnyedén építhettünk belőle repülőt, mozdonyt, házat, létrát vagy bármi más érdekeset.

Az általam birtokolt változat az első sorozatból származik és úgy tűnik minden gyűjtő figyelmét elkerülte, így lényegében kikiáltási áron (1000 Ft) tudtam megszerezni azt.
Jó helyre került :)

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr57640274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ember100 2015.07.22. 22:46:14

Helló !
Ennek a játéknak a dobozát én , csináltam :)
Tényleg ez volt a null szériás darabok egyike , kb. 1.000 db készült valódi kisipari munkával , és azért volt ilyen egyszerű mert a nyomda csak ezt tudta és nem akartak sok pénzt kockáztatni.
Én is veszek egy ilyet nosztalgiából :)

ToyaHSW 2015.07.23. 12:45:37

@ember100: Na ezt nem gondoltam volna, hogy ilyen kis darabszámban készült ez a változat.
süti beállítások módosítása