Flipperfoci
2015. május 03. írta: ToyaHSW

Flipperfoci

rexi1.JPG

Ezúttal ismét egy régi hazai fejlesztésű játékot tudok megmutatni nektek. Persze ezúttal nem megyünk annyira vissza az időben mint szoktunk, mivel a Rexi által megálmodott Flipperfoci valamikor a 80-as években készült.
A cég neve csak néhány játéknak köszönhetően maradt fent. Ezek közül talán a legismertebb az apró bűvészeknek fejlesztett Magic Show és az ügyességet próbára tévő Szuperteszt.
Most a kevésbé ismert Flipperfocit szeretném bemutatni nektek, ami rendkívül ügyesen ötvözte a flipper és az asztali focit.

A két gyermek által játszható játéknak a célja, hogy a flipper karokkal a lehető leghamarabb gólt lőjünk az ellenfél kapujába. A játék teljesen műanyag, a pálya pedig kicsit keményebb kartonpapírból lett kialakítva. Annak érdekében, hogy a golyó mindig valamelyik játékos térfelére kerüljön a kialakításnál a pálya a közepén meg van emelve és a két kapu irányába lejt.
A karok a flipperhez hasonló rugós megoldással működnek és még 30 év elteltével is hiba nélkül teszik a dolgukat. A pálya szélén mind a két térfélen található egy-egy számláló, aminek segítségével a mérkőzések állását lehetett nyomon követni.

Az általam birtokolt példányra a Vatera oldalán akadtam rá. Összesen a labda hiányzott belőle, amit jelenleg egy hungarocell golyóval pótoltam (talán a későbbiekben egy kisebbre cserélem majd ezt).
A játék doboza kicsit viseletes volt, de ezt néhány órás munkával sikerült rendbe szednem.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr157427626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gnor 2015.12.22. 16:46:10

Nekem még megvan. :)
süti beállítások módosítása