Mágneses mini sakk
2015. január 23. írta: ToyaHSW

Mágneses mini sakk

sakk2.JPG

Mint egy régebbi bejegyzésemben írtam már a 60-as, 70-es években hatalmas kultusza volt a kempingezésnek. Valahogy nem wellness szállodákba mentünk, hanem szüleink megkeresték a kedvenc tengerpartjuk közelében található kempinget és a családot az autóba rakva elzarándokoltunk oda.
Minden volt nálunk, ami kellett mini gázpalack, sátor, elemlámpa és természetesen az elmaradhatatlan játékok. Ezek közül már bemutattam nektek a mini dominót, amelynek társa az utazás közben is kiválóan használható Mágneses mini sakk volt.

A játék felépítése rendkívül egyszerű volt. Egy szétnyitható dobozban kaptak helyet a figurák, ami egyben a tábla is volt. A fröccsöntéssel készült figurák kidolgozása és minősége változó volt, de mindegyik megegyezett abba, hogy egy kis mágnes kapott helyet az aljában.
Ez a mágnes biztosította, hogy autóban, vonaton vagy a sátorban is a helyükön maradjanak a figurák.
Persze ettől a játéktól sem lettem sakk nagymester, de azért a lépéseket megtanultam és mind a mai napig szívesen sakkozom, ha ehhez találok partnert.

Mára a Mágneses mini sakkot kompletten megszerezni szinte lehetetlen, mivel a figurák nagyon aprók voltak és könnyen nyomuk veszett. Valahol a családban még van egy készlet, talán majd idővel azzal bővítem a gyűjteményt.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr517102351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása