Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.9.hét
2024. február 25. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.9.hét

Ahogy azt megszokhattátok, a vasárnap az az ajánló rovaté. Ezúttal sem lesz ez másképp, ugyanis ismét szétnéztem az aukciós odalakon érdekes régi játékok után kutatva.
Ezúttal sem jöttem üres kézzel, ugyanis elég sok érdekes játékba botlottam bele. Tartsatok velem ezúttal is és nézzük meg együtt, hogy én mit is találtam érdekesnek!

norma-szovjet-rerto-elektromos-roulette-jatek-mukodik-video-ed7c_1_big.jpg

Elektromos rulett - A Norma az egykori Szovjetunió egyik legérdekesebb gyártója volt, akik számtalan különleges játékkal kedveskedtek a gyerekeknek.
Ezek közül az egyik volt az elektromos rulett, ahol a kerék pörgetése volt elektromos. A csalás ki volt zárva. A gyerekek megtették a tétjeiket a táblán, majd a motor megforgatta a rulettkereket és kiderült nagyon gyorsan, hogy ki mellé állt a szerencse.
A játék gyönyörű állapotban maradt meg, így nem meglepő a 13900 Ft-os ár sem.

panel-hazepito-muanyag-jatek-dobozaban-regi-retro-jatek-1e7c_4_big.jpg

Panel házépítőjáték - Az NDK építőjátékok sikerén felbuzdulva a magyar műanyagipar is elkészítette a gyerekeknek a saját házépítőjátékunkat.
Ez a készlet volt a Panel, amiben előregyártott elemekből lehetett megépíteni az elképzelt házat.
A készlet nem volt rossz, de a siker valahogy elmaradt. Ennek ellenére azért még találni gyönyörű állapotban megmaradt darabokat a játékból:
A most figyelmetekbe ajánlott építőjátékért minimum 3200 Ft-ot szeretne kapni az eladó.

macskafogo-retro-tarsasjatek-ed7c_1_big.jpg

Macskafogó társasjáték - A Novoplast a 80-as években a legnagyobb és messze a legsikeresebb társasjátékgyártó volt a hazai piacon. A kínálatukban számtalan érdekes és különleges társasjáték volt megtalálható.
Ezek között a társasok közül az egyik a Macskafogó volt, ami a rajzfilm alapján készült el. A társasban gyakorlatilag a két oldal szerepébe lehetett belebújni.
A siker nem is maradt el, ennek köszönhetően ma is sokan gondolnak nosztalgiával vissza erre a játékra.
Most lehetőségetek nyílik egy eredeti darabbal gazdagítani a gyűjteményeteket és ehhez mindössze 10.000 Ft-ot kell leszurkolnotok a vásárlásért.

regi-vadasz-tivoli-jatek-0e7c_1_big.jpg

Vadász Tivoli -  Komoly rejtély számomra, hogy mit találtunk annyira érdekesnek az aprócska műanyagból készült Tivoli játékokban. A játékokat általában az NDK-ban gyártotta az Anker, de a sikert látva a hazai Mikrolin is elmerült a Tivoli játékok dzsungelében.
Ennek eredményeként született meg a Vadász tivoli is, aminek tábláját fegyverek és katonák díszítettek.
Most egy eredeti dobozos változatra tehettek szert, ha megvásároljátok a 4000 Ft-ért kínált játékot.

fiat-ritmo-turbo-tavos-kiasuto-8c7c_2_big.jpg

ITES Fiat Ritmo - Az egykori Csehszlovákia legnagyobb játékgyártója az ITES volt, akiknél számtalan érdekes játék készült. Ezek között nagyon sok autó készült a fiúk számára, amelyek között jelentős mennyiségben volt távirányítós kisautó is.
Ebbe a sorba tartozott a Fiat Ritmo is, ami viszonylag ritkának számít itthon. Most egy gyönyörű állapotban megmaradt darabot ajánlok a figyelmetekbe. Igaz a matricák már kicsit megkoptak, de a játék tökéletesen működik mind a mai napig.
Ha érdekel benneteket a játék, akkor érdemes figyelnetek a 13003 Ft-on álló aukcióra.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5018339207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása