Érdekes és ritka kínai játékok 3.
2021. szeptember 13. írta: ToyaHSW

Érdekes és ritka kínai játékok 3.

A néhány hete indított ritka kínai játékokkal foglalkozó sorozatnak a legújabb részében ismét öt érdekes játékot mutatok be nektek.
Ezekkel a játékokkal a legritkább esetben találkozhattok a hazai aukciós oldalakon, így ha mégis szembejönne veletek egy darab, akkor érdemes lesz azonnal lecsapnotok a régi játékra ugyanis kincset találtatok.

Vágjunk is rögtön a közepébe és nézzük milyen érdekes kínai játékokat tartogat nekünk ez a hét!

A képeken a WM-173-as számot viselő Fishing Boat nevű játékot láthatjátok. Ennek a hajónak a legérdekesebb tulajdonsága, hogy a gyártás során rendkívül ügyesen ötvözték a kínaiak a fémet és a fát.
A hajó amúgy elemes, így kellően könnyűnek kellett lennie, hogy valóban ússzon is a vízen.
Nem egy gyakori darab, így valószínűleg csak ezeken a képeken találkozhattok majd vele Ti is.

A képen az ME-664-es számot viselő óriási óceánjárót láthatjátok. A hajó természetesen mint annyi kínai játék lemezből készült.
Ez egy gurulós játék, amibe az alsó részen elemet lehetett behelyezni és akkor még világítottak a hajón található lámpák is. Igazán látványos játék, azonban igazán tökéletes darabot nagyon nehéz belőle találni.
Ennek megfelelően az ára sem túl alacsony ennek a játéknak.

Igazán érdekes játék volt a maga idejében az ME-743-as hajó. Az aprócska játék szétszedett állapotban volt a dobozban, amit használat előtt a gyerekeknek kellett összerakniuk.
A hajón nem az alsó részen kapott helyet a hajócsavar, hanem a fedélzet hátsó részére került. Ennek köszönhetően lényegében egy léghajtásos elemes hajót kaptak a gyerekek.
Ez a játék műanyagból készült és nem is volt túlságosan tartós, így ennek köszönhetően mára igazán ritkának számít a játék.

Igazán érdekes játék volt a lendkerekes MS-878-as Patrol Boat nevet viselő hajócska. A hajó természetesen itt is lemezből készült, de extraként kapott nagyszerű kiegészítéseket is.
Ezek között megtalálható volt a radar és egy dróton elhelyezett repülőgép is. Ezek az apró elemek a lendkerékkel együtt forogtak, így a hajón egy radar forgott, miközben egy repülő repkedett felette a levegőben.
Igazán elmés megoldás volt, amivel persze lehetett találkozni más játékoknál is.
Ezeknek a részleteknek köszönhetően lett ritka ez a játék is, ugyanis az apró elemek nagyon könnyen elvesztek vagy letörtek az évek alatt.
Ha láttok egy hibátlan darabot, akkor azonnal csapjatok le rá :)

Általában a kínai távirányítós autók azért valamennyire ki lettek dolgozva. Persze azért voltak kivételek is és ezek a játékok éppen ezért számítanak különlegesnek.
A Racer nevet viselő távirányítós kisautó rendkívül egyszerű kidolgozású. Egyszerű préselt lemezből készült és minden dekoráció és részlet festéssel került fel a lemeztestre. A távirányító is a szokásos egyszerűségű, amin két gomb volt megtalálható amelyek segítségével a játék előre egyenesen, míg hátra kanyarodva tudott közlekedni.
Igazából valószínűleg ezzel a játékkal sem találkoztok majd itthon, de ha mégis akkor ezt is kötelező megvásárolnotok.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7716687894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása