MS-710 Tricycle with Bell
2023. március 04. írta: ToyaHSW

MS-710 Tricycle with Bell

ms710_1.JPG

A kínai játékokat sokan kedvelik, szeretik és itthon elég sokan gyűjtik is. Ez persze nem véletlen, hiszen néhány régi kínai játék egy-egy aprócska bravúr volt a maga idejében.
Persze sok esetben nyugati játékok nyújtottak ihletet a gyártás során, de ettől függetlenül elvitathatatlan érdemeket szereztek a különböző kínai játékok a világ szinte összes táján.

A kínai játékgyártás viszonylag egyszerűen épült fel. Általában lemezből készítettek játékokat, amivel szinte minden területet igyekeztek lefedni. A legnépszerűbbeknek a különböző hajtással rendelkező játékaik számítottak, amelyekkel a világ minden táján sikereket értek el.
A különböző óraműves, lendkerekes és elektromos hajtással szerelt játékokat a kínai játékgyártás egy kóddal igyekezett jelölni, ami minden esetben két betűből és három számból állt. Az MF a lendkerekes, az ME az elektromos, míg az MS az óraműves hajtással készült játékokat jelölte. Így viszonylag könnyen meglehetett különböztetni a játékokat, amelyek a kód mellett minden esetben még fantázianevet is kaptak.

A mai napon egy óraműves szerkezettel ellátott játékot mutatok be nektek, amit az elmúlt hetek játékaihoz hasonlóan szintén Gyenes Zsuzsannától kaptam.
Ezúttal az MS-710-es felhúzós játékot ismerhetitek majd meg, amit Tricycle with Bell néven forgalmaztak.
A névből már tudhatjátok, hogy itt egy triciklivel lesz dolgunk, ami egy csengő is helyet kapott - és valóban így is lesz :)
A játék egy igazi érdekesség, amit mindenképpen meg kell ismernetek.
Az alapot egy viszonylag egyszerűen elkészített tricikli szolgáltatja, ami szinte teljes egészében lemezből gyártottak le préseléses technológiával. A kerékpár nyergébe egy aprócska fiú került, akik kezeivel a kormányt fogja, míg lábait a pedálokon tartja.
Ahogy említettem már a kerékpár szinte minden része lemezből készült. A tricikli amúgy két darabból épül fel. Az ülést, a pedálokat, a vázat és a hátsó kereket tartalmazó óraműves szerkezetet tartalmazó részből és az első villából.
A hátsó részen található még egy csengő is, amire majd később kitérek.
Az eredetileg a játékon még egy napernyős tető is megtalálható volt, azonban erről a játékról az már sajnos elveszett (vagy még nem találtam meg).
A tricikli nyergébe egy aprócska fiúcska került, aki szintén lemezből készült nagyrészt, ugyanis itt a lábak műanyagból lettek legyártva, míg a fej gumiból készült. A tricikliző fiúcska szép ruhát is kapott, ami sokat dob az összképen.
A játéknál már a névben meg lett említve a csengő, aminek itt valóban funkciója van. A felhúzós szerkezetet megfeszítve és a játékot elindítva az óraműves szerkezet nem csak a kerekeket hajtotta meg, hanem egy aprócska kalapácsot is mozgatott ami időnként rácsapott a csengőre.
Ennek köszönhetően a tricikli haladás közben csengetett is.

Amúgy a játék csak egyenesen előre tudott haladni, de ez nem volt egyáltalán zavaró. Az olyan apróságok mint a csengő vagy a pedált tekerő lábak elterelték a figyelmet a hiányosságokról.
Összességében egy igazán klassz játék volt szerintem az MS-710-es, amivel szívesen játszottak a gyerekek. Talán ennek is köszönhető, hogy a hozzám került változat már nem működőképes. Az óraműves szerkezet megadta magát a játékban és így már leginkább csak dekorációként funkcionál.
Persze így is érdekes és különleges darab, amit reményeim szerint meg is tudom majd nektek mutatni, de amíg erre nincs lehetőség, addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6618064048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása