Lendkerekes MF-032 autó
2022. november 08. írta: ToyaHSW

Lendkerekes MF-032 autó

mf032_1.JPG

Ezúttal ismét egy autót szeretnék bemutatni nektek. A rutinosabb látogatók már az MF jelzésből tudhatják, hogy ezúttal egy Kínában gyártott lendkerekes kisautót mutatok majd be.
A különböző kínai játékokat nagyszerűen meg lehetett mindig különböztetni már a jelölés alapján is. Az MF a lendkerekes, az ME az elektromos, míg az MS a felhúzós szerkezettel ellátott játékok megjelölésére szolgált. A betű jel után mindig megtalálható volt egy három számjegyből álló kód, ami megkönnyítette a beazonosítást.
Az elkészült játékokból egészen gyakran készült több változat is, így gyakran lehetett előfordult hogy a sikeresebb típusoknak elkészült a lendkerekes, a felhúzós és a bolygókerekes vagy távirányítós változata is.
Mivel gyártóra sehol nincs utalás ezeken a játékokon, így általában a gyűjtők Red China Toy néven jelölik a Kínában készült játékokat.

Az MF-032-es szedán egy viszonylag egyszerű és szokatlanul kicsi méretekkel rendelkező lemezből készült játékautó. A kínai játékgyártók persze a formavilágot nem maguktól találták ki, mivel a játékautó hunyorítva hasonlít a Dong Feng CA71-re.
A Dong Feng kapcsolatot le sem tagadták, ugyanis a dobozon a Sedan Dong Feng Friction felirat díszelgett.

Az MF-032-es összesen lendkerekes változatban volt elérhető a gyerekek számára. Az elemes megoldáshoz túl kicsi volt a játék, de az óraműves szerkezettel el lehetett volna látni.
Persze a lendkerekes kisautók voltak akkoriban úgyis az igazi kedvencek, így nem is hiányzott a felhúzós vagy az elemes változat a szedánból. Persze a változatosság kedvéért azért igyekeztek kedvezni a gyerekeknek, akik szokatlan módon három színből is választhattak ha az MF-032-es mellett tették le a voksukat.
A kisautó a megszokott bordó, kék és zöld színekben volt megvásárolható. A kocsi festése amúgy bicolor volt, ami azt jelentette hogy a tető minden esetben fehér színt kapott.

A kicsi méret ellenére azért igyekeztek viszonylag értékelhetően kidolgozni a kocsi részleteit is a kínaiak. Ahogy említettem már bicolor a festés, ami sokat dob a lemezből készült autón.
Ezen kívül az ablakon benézve egy nem túl részletesen kidolgozott belsőtérrel találkozhattak a gyerekek, de legalább egy műanyag kormánykerék került a műszerfalra.
A kocsi elől és hátul is kapott krómozott elemeket (ezek elmaradhatatlanok). Elől a lökhárító-hűtőrács-lámpa., míg hátul a lökhárító-lámpa kombó kapott fém színt.
A kocsi hátulján még egy apró rendszámtáblát is találhattak a gyerekek, amire a Made in China szöveg mellett az MF-032 felirat is felkerült.
Dekoráció volt még a játékon a Dong Feng sárkányt formáló jele, ami a motorház elejére került fel.

A lendkerekes játék belső része a megszokott kínai kidolgozást kapta. A lendkerekes részre egy lemez volt még ráhelyezve, amit egy kartondobozhoz rögzítettek. Ha a gyerekek lendületbe hozták a lendkereket, akkor a lemez elkezdett rezegni, amit a kartondoboz felerősített és ennek az eredménye egy érdekes motorhang lett.
A kerekek a szokásos kínai játékokra jellemző formával és részletességgel várták a gyerekeket. A gumik két színben pompáznak, ami igazi retro hatást kölcsönöz az autónak, amit csak tovább emel a 70-es évekre jellemző dísztárcsa.
Az alváz is hozza a megszokott kínai vonalat. Díszítés nélküli, érdesített fekete festékkel borított fém lemez biztosította a kerekek és a lendkerekes szerkezet biztos rögzítését. Az alvázhoz a karosszériát a megszokott lemezfülek rögzítették, ami minden játékra jellemző volt akkoriban.

A hozzám került játék egészen szép állapotban maradt meg. Az első futóművön kellett egy apróbb javítást elvégezne, de ezen kívül semmi baja nem volt a játéknak.
Az MF-032-es mind a mai napig tökéletesen teszi a dolgát. Reményeim szerint erről majd Ti is meggyőződhettek, de amíg erre nincs lehetőség maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6517973736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása