MF-105 lendkeres repülőgép
2020. június 23. írta: ToyaHSW

MF-105 lendkeres repülőgép

mf105_1.JPG

A mai napon ismét egy régi kínai játékot mutatok be nektek, ami furcsa módon ismét egy lendkerekes repülőgép lesz. Ezúttal az MF-105-össel ismerkedhettek meg az oldalon, ami bár kissé hiányos, de azért mégis érdekes darab.
Ahogy azt már említettem nektek a 60-as, 70-es és 80-as években a lendkerekes játékok nagy népszerűségnek örvendtek a gyártók és a gyerekek körében is.
Itthon és külföldön egyaránt készültek lendkerékkel hajtott repülőgépek, amelyekkel a gyerek természetesen örömmel játszottak.

A legnagyobb választékkal a lendkerekes repülőgépek között természetesen a kínai gyártók rendelkeztek, akik változatos formákkal, szép festésekkel és érdekes megoldásokkal lepték meg a gyerekeket.
A lemezből készült játékok természetesen rendkívül népszerűek voltak akkoriban, hiszen olcsón lehetett a gyerekeknek viszonylag szépen kidolgozott játékokat vásárolni.

Az MF-105-ös repülőgép is ebbe a sorba tartozott. A játék dobozán a Long Distance Jetliner felirat szerepelt, de sokan leginkább egy sci-fi űrrepülőgépre asszociálnak a forma alapján.
Ez nem véletlen, hiszen a gépre ránézve rögtön feltűnik a futurisztikus külső.
A játék majdnem minden alkatrésze lemezből készült. Általában megszokhattuk, hogy egyszerű formákat préseltek ki a gyártósorokon, de itt egy kicsit érdekesebb lett a gép alakja. A gép törzse igazi ragadozó benyomását kelti, amin a pilótafülke ablakai és az orron elhelyezett hegyes vég még csak fokoz.
A szárnyak lefele hajlanak és a végükön található egy-egy nagyon karcsú hajtómű.
Sajnos a hozzám került játékon nincs rajta a hátsó szárny, de a képek alapján az is tökéletesen illett a játékra.
Mivel MF a jelölés, így tudhatjátok már egy lendkerekes játékról van szó. A lendkerekes szerkezet a törzs alján kapott helyet fixen rögzítve. Sok más repülőgéptől eltérően ezt a játékot nem lehet szétszerelni két részre, de ennek az is az oka lehet, hogy egy viszonylag karcsú és kisméretű gépről van szó.

Az alul található lendkerekes szerkezeten a szokásos két kereket láthatjuk, míg a biztos talajfogásban egy első kerék is segít, ami persze nem rendelkezik hajtással.
A játék festése is egészen szépen sikerült. A gépet az ezüst szín uralja, de azért található rajta kék és piros dekoráció is. Ahogy azt megszokhattátok az ajtók és az ablakok is csak festéssel lettek jelezve a lemezeken, de a szárnyakra juott MF-105 felirat elég nagy méretben.

Ahogy a képeken is láthatjátok a játék nincs már tökéletes állapotban, de ez szerintem teljesen természetes. A legkönnyebben letörő elem volt a hátsó szárny, ami erről a játékról is hiányzik. Hiányzott még az orrban található hegyes tüske is, de azt 3D nyomtatással elég egyszerűen tudtam pótolni.
Engem kicsit zavar a hátsó szárny hiánya, de az ilyen szépséghibákkal együtt kell élni.
A lendkerekes szerkezet szerencsére egy kis kenés után ismét tökéletesen működik, aminek nagyon örülök. Természetesen a több játék mellett ezt az aprócska kínai repülőgépet is láthatjátok majd egyszer, de addig jönnek  a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2415911796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása