Régi játék babakocsi
2018. április 26. írta: ToyaHSW

Régi játék babakocsi

minibabakocsi1.JPG

A lányoknak nagyon sok nagyszerű játék készült, azonban én ezeknek tényleg csak a töredékét ismerem. Ennek oka, hogy gyerekként lekötöttek a távirányítós autók, a Matchboxok, a ZX81 majd később a ZX Spectrum, így nagyon kevés figyelmet szenteltem arra, hogy mivel is játszanak a lányok.
Tudtam persze, hogy vannak babák, varrógép és babakocsi is, de ez akkoriban annyira nem érdekelt...persze ennek köszönhetően most vagyok inkább bajban a lányos játékokkal.

Szerencsére azért néha beesik egy-egy összetéveszthetetlen darab, mint ahogy a ma bemutatkozó babakocsi. Ez egy mini babakocsi, amit egy nagyobb csomag részeként vásároltam meg.
Számomra kicsit furcsa a mérete, de ahogy nekünk fiúknak voltak különböző méretű autóink, úgy a lányoknak is voltak különböző méretű babáik. Ez a babakocsi valószínűleg a kisebb babák számára nyújtott kényelmes helyet.
A mérete 15 cm hosszú, kb. 15 cm magas és 9 cm széles. Ezekből az adatokból már tudhatjátok mekkora babának nyújtott a kocsi kényelmes fekhelyet.

A méretek ellenére nagyon részletesen és aprólékosan kidolgozott játékról van szó. A háttámla dőlésszöge több állásban állítható, ahogy a lábtartó rész is.
Az alsó részen egy kosár található, ahova a babának a cumisüvegét, ruhácskáját és már apró dolgokat lehetett elhelyezni. Bár túlnyomórészt műanyagból készült a játék, a toló rész, a tengelyek és a támasztók mind fém drótból lettek megfelelő formára hajlítva.
A műanyag anyagokból két fajta került felhasználásra. A kék egy rideg, kemény anyag, ami mintázást is kapott, míg a fehér jóval puhább és hajlékonyabb műanyagból készült. Ez utóbbi alkotja lényegében az alvázat, míg a kék részből áll a felépítmény.
Természetesen nem csak ez az egy változata volt a babakocsinak. Készült fedett változatban is ami általában piros színt kapott és a fedett rész leszerelhető volt róla.

Igazából a kocsi rendkívül koszosan és kicsit leharcolva hevert a kartondobozban. Első lépésben kapott egy alapos tisztítást, majd a felépítmény rugózását biztosító egyik elemet kellett pótolnom. Ezt követte némi csiszogatás a fém részeken, amelyek teljesen rozsdásak voltak.
Most elfogadható és tökéletesen működő állapotban van a kocsi, aminek minden eleme a helyén van.
Természetesen a múzeumban ha kislánnyal érkeztek majd, akkor nyugodtan kézbe vehetitek és kipróbálhatjátok majd ezt a játékot is, de most jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7713872558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása