Adj egy katonát!
2018. március 28. írta: ToyaHSW

Adj egy katonát!

muanyagkatona1.JPG

Stílusos címválasztással igyekszem felvezetni a mai játékbemutatót, amiben a Bress Andrástól kapott játékok közül ezúttal a műanyag katonákra került a sor.
Mit is kell tudni ezekről a 60-as, 70-es évekre annyira jellemző játékokról. Minden esetben gyenge minőségű műanyagból készültek, ennek köszönhetően hajlottak jobbra-balra. Sajnos a sorjától sem voltak mentesek, így a talpukon sem álltak meg könnyen.
Cserébe viszont rendkívül változatosak voltak. Indiánok, cowboyok, világháborús és ókori katonák és más figurák vártak bennünket. Sok esetben lovak hátán, de sokkal gyakrabban gyalogos figurákkal találkozhattunk.

Igazából az a fajta játék volt, amivel minden úgy játszott ahogy neki szimpatikus volt. Elfértek egy épített várban, a kisautók között, szlalomozhattunk köztük a távirányítós autókkal, de lehetett velük ügyességi játékot is játszani.
Mi ez utóbbi megoldást választottuk általában öcsémmel. Ehhez nem volt szükség semmi másra csak sok katonára és egy üveggolyóra. A katonák a szoba különböző tárgyai mögött álltak félig fedezékbe (szigorúan csak félig) és az üveggolyóval kellett őket felbillentenünk.
Az nyert akinek az utolsó katonája talpon maradt. Persze voltak veszekedések a stabilabb katonákért, de ez a játékkal együtt járt.

Természetesen a múzeumban az Andrástól kapott katonákat is láthatjátok más katonák társaságában, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7413786508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása