Műanyag katonák
2023. április 04. írta: ToyaHSW

Műanyag katonák

katonak_1.JPG

A Gyenes Zsuzsannától kapott játékok között bőven megbújtak a különböző műanyag katonák is, amelyeket be is mutatok most nektek.
A műanyag játékgyártás egyik legnagyszerűbb terméke volt a műanyag katona, ami a jóval veszélyesebb ólom figurákat váltotta fel. A műanyag katonák előállítása gyors és olcsó volt és a katonák sokaságát lehetett pillanatok alatt legyártani.
A gyártás feladatának terhét a kisipar vette a nyakába, akik innen-onnan vett minták alapján legyártották nekünk a legkülönbözőbb figurákat.
Kedvenc téma volt akkoriban a vadnyugat, a különböző háborús katonák és persze az elmaradhatatlan űrhajós műanyag figurák is.
A gyerekeknél ezek a különböző korokat bemutató műanyag figurák persze jól megfértek egy csatában, sőt akár még a különböző Matchbox kisautókat is harcba küldtük a katonákkal együtt.

Persze a katonákon kívül más fontos kiegészítőket is gyártott a kisipar a katonák mellé, így többek között lovakkal, sátrakkal és más egyéb kiegészítésekkel tehettük egykoron ütőképesebbé műanyag hadseregünket.
Hogy mi volt a műanyag katonák titka?
Szerintem a titok abban rejlett, hogy csak az eszközt kaptuk meg a játékhoz. Magát a játékot mi töltöttük meg élettel a képzeletünk segítségével.
Ezért voltak sikeresek a régi építőjátékok és a műanyag katonák is.

Manapság is beszerezhetőek a régiekhez hasonló műanyag katonák és a gyerekek pontosan ugyanúgy tudnak velük játszani mint mi egykoron.
Hozzám most egy egész komoly kis csapat került a műanyag figurákból, amelyek között egyaránt megtalálhatóak a vadnyugati, a háborús és a sci-fi vonalat képviselő figurák is, sőt néhány kiegészítő is érkezett a műanyag katonákkal.
Ezek közül a kiegészítések közül mindenképpen ki kell emelnem az indián sátrat és a lovakat. A lovak érdekessége volt, hogy csak bizonyos figurákat lehetett a nyergükbe ültetni, 
Persze a koruknak megfelelő állapotban vannak a figurák, ami azt jelenti hogy vannak köztük szebb és kevésbé szép darabok is. Sajnos a műanyag játékok jellemzője volt, hogy gyakran letört egy-egy része a katonának, hiába készítették rugalmas műanyagból azokat.
De ez sem volt baj akkoriban a számunkra, hiszen a sérült katonák is kiválóan használhatóak voltak és megtaláltuk a helyüket a seregünkben.

Ezeket a katonákat is láthatjátok majd ha sikerül a gyűjteményt bemutatnom nektek, de amíg erre nincs lehetőség addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1018094658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása