Trafikos Mini Rulett
2018. február 07. írta: ToyaHSW

Trafikos Mini Rulett

dsc_0022.JPG

Viszonylag gyakran találkozhattunk a 80-as években a trafikok kínálatában érdekes játékokkal. Ezek közül az egyik ilyen volt a mini szerencsejáték, aminek több változatával is lehetett találkozni.
Voltak mini műanyagból készült nyerőautomaták és rulettek is. A mai napon ez utóbbit mutatom be nektek.

A Mini Rulett a hazai kisipar terméke, ennek megfelelően teljes egészében műanyagból készült. A játékmező egy átlátszó plexi mögött kapott helyet. Itt volt megtalálható rulettkerék a számokkal, valamint a fém golyó is. Az előlapon ezen kívül csak egy kar volt található, amit meghúzva tudtuk megpörgetni a kereket.
A pörgetés előtt érdemes volt megnézni az alsó sarokban található matricát és ez alapján megtenni a téteket.
Lehetett tenni egy számra, számsorokra, páros-páratlanra, színre és természetesen külön a nullára is. A játék alsó részén található matricán fel volt tüntetve az is, hogy mennyi pontot gyűjthettünk össze siker esetén.
Érdekesség, hogy a nullára téve nulla pontot kaphattunk.

Természetesen a tippeket egy papírra érdemes volt felvezetni a pörgetés előtt és csak ezt követően meghúzni a kart. A kar meghúzásával a rulettkereket elmozdítottuk az egyik irányba, majd a kart elengedve egy rugó visszahúzta azt és ez lendületbe hozta a kereket, ahol az forogni kezdett és csak meg kellett várnunk hol is áll meg a golyó.

Mivel hazai kisipari játékról van szó, így szinte minden trafikban megtalálható volt és nem volt egy jellemző szín amiben készült volna. A most bemutatott zöld mellett sikerült, barna és kék változatokra is rátalálnom.

A játékkal ideig-óráig el lehetett szórakozni a játszótéren a haverokkal vagy a családdal a nyaralás alatt, de aztán ezek a játékok mentek a süllyesztőbe és szépen lassan elfeledkeztünk róluk, rosszabb esetben pedig a szemétben végezték.
Szerencsére néhány darab azért túlélte a 80-as éveket és ezeket a mai napig megtudjátok vásárolni a nagyobb hazai aukciós oldalakon. Az áruk elég nagy szórást mutat, hiszen 500 Ft-tól akár 2000 Ft-ot is elkérnek egy-egy darabért.

A múzeumban ezt a játékot is megnézhetitek majd a trafikos játékokat bemutató részen, de addig következnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9613643740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása