Műanyag teke
2018. január 17. írta: ToyaHSW

Műanyag teke

teke1.JPG

Szintén a Thold család által felajánlott játékokból választottam a mai napra is egyet. A srácok nem szűkölködtek a műanyag játékokban, így a lakásban használható játékokon kívül bőségesen volt nekik szabadtéri játékuk is.
A mai napon egy olyan játékot mutatok be nektek, amit a lakásban és a szabadtéren egyaránt lehetett használni. Minden óvodában volt legalább egy készlet és legkevésbé sem szerettük rendeltetésszerűen használni.
Ez volt a műanyag teke.

A bábúk és a golyó eredetileg egy helyes kis tartóban kapott helyet, amiből kiszedve és felállítva azokat nagyon jó kis meccseket lehetett játszani. Persze egy idő után gyerekként eluntuk a bábuk állítgatását és a tervezett funkcióval ellentétesen a bábukkal inkább egymás kalapáltuk :)
Én az óvodában találkoztam ezzel a játékkal, ahol egy beton placcon tudtuk felállítani a bábukat és elég helyünk maradt a gurításra is, de elfért még mellette a lányok által kedvelt karikadobáló játék is.
Szóval a bábuk felállítását követően a színekkel különösebben nem foglalkoztunk. Minden bábu egy pontot ért és az nyerte a kört, aki a legtöbbet feldöntötte azok közül.

A körök száma végtelen lehetett és a focihoz hasonló módon 1-0, 1-1, stb módon pontoztuk a köröket. A végén az nyert, akinek a legtöbb pontja volt.
Jó szórakozás volt, friss levegőn voltunk és ráadásul a barátainkkal játszhattunk a csendes pihenőt megelőző egy-két órában :)

Természetesen a múzeumban ha lesz elég hely, akkor felállítva várja majd a készlet, hogy kipróbáljátok azt, de addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4413582139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása