Balance logikai játék
2016. július 29. írta: ToyaHSW

Balance logikai játék

balance1.JPG

Ezúttal ismét egy Cságoly Tamástól kapott játékot szeretnék bemutatni nektek. Érdekessége a játéknak, hogy még csak információt sem találtam róla a neten, mint ahogy a Pinguin Toysról sem.
Mindenesetre így is biztosan sokatok számára érdekes lesz a Balance névre keresztelt logikai játék.

Mint láthatjátok a doboz egy kicsit viseletes, de ez egyáltalán nem rossz jel.
A játékhoz tartozik egy félköríves alsó résszel, felül pedig vájatokkal rendelkező asztal, valamint néhány különböző méretű fém golyó és két dobókocka amit csak bizonyos játékmódokban kell használni.
Ebből és a névből már kitalálhattátok, hogy a játék célja az egyensúly fenntartása a parti során. Természetesen ehhez több módon is játszhatjátok a játékot, amit a használati utasításban megismerhettek - ezt be is scannelem majd és a Doksik részen találjátok meg.

És, hogy igazából miért is vagyok gondban a játékkal? Mert a borítón és a használati leíráson mindenhol szerepel a Pinguin Toys neve, amire még csak utalást sem találtam.
A leírásban pedig megtalálható Fővárosi Kézműipari Vállalat neve is.

Remélem valaki tud majd segíteni, hogy a játék származási helyéről pontos információkkal tudjam bővíteni a bejegyzést. Addig is természetesen tökéletes helye lesz a polcon a logikai játékok között ennek a szórakoztató és gondolkodtató játéknak.

Update: Egy olvasómtól érkezett az információ, hogy természetesen ezúttal is egy hazai fejlesztésű játékról van szó, amit  Kelle Antal és Majercsik Krisztina alkotott. Kelle Antal a Kiss Áron Magyar Játék Társaság díját is megkapta 2003-ban.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr398921538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása