Focis Tivoli játék
2015. január 11. írta: ToyaHSW

Focis Tivoli játék

tivoli1.JPG

Szokatlan módon most egy kicsit elmegyek a trafikokban árult játékok irányába. Ennek oka, hogy az autókból és a logikai játékokból már nagyon sokat mutattam nektek, de bizony más is van már a gyűjteményemben.
Ezek közül nem mindegyik tökéletes állapotú, de sok még így is érdemes a bemutatásra. Így került ma sorra a Focis Tivoli játék.

Mi is az a Tivoli? Némi fizika, sok szerencse és egy kis ügyesség. A golyó kilövését követően már semmi dolgunk nem volt, csak szurkolni, hogy a legnagyobb pontértékű helyen kössön ki az aprócska golyó és már lőhettük is a következőt.
A pontszámokat összeadva egy papírra vezetve az eredményeket akár többen is játszhattunk.

A most bemutatásra kerülő Tivoli már a korszerűbb változatok közül való (rugós és egyszerű szöges verziók is léteztek). Fröccsöntött ház és a szépen nyomtatott focis háttér biztosította a tökéletes hangulatot a játékhoz. Sajnos a golyók és a rugós kilövő az idők folyamán eltűntek és letörtek a házról, így már csak emlékként funkcionál az egykor szebb napokat látott játék.
Persze jó felidézni ezt az időszakot és emlékezni arra, hogy órákat tudtunk eltölteni néhány forintos játékokkal is.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1007062873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gnor 2015.12.22. 16:27:49

Az enyém még ép. :)
süti beállítások módosítása