Bognár Bűvös Golyók
2014. október 06. írta: ToyaHSW

Bognár Bűvös Golyók

InstantInsanityBognarBrown.jpg

Ismét egy olyan játékról szeretnék nektek írni, ami a gyűjteményem egyik becses darabja. Különösen kedvelem a hazai fejlesztésű logikai játékokat, így a Bognár Bűvös Golyók sem maradhat ki a bemutatásra kerülő játékok közül.
Sajnos a Bognár József által megálmodott és Rubik Ernő segítségével megvalósult logikai játék is a kocka árnyékában került kiadásra a Politoysnak köszönhetően 1981-ben.
A játék bár pofon egyszerűnek tűnik, egyáltalán nem az. A feladat a golyókat úgy forgatni, hogy minden oldalra azonos színek kerüljenek.
A játék fekete és fehér golyókkal is készült, de kicsit átdolgozott változatban Bolygók néven is forgalomba került (de ezzel a változattal még nem sikerült találkoznom, sem szereznem egyet). 

Az általam birtokolt példány nincs éppen tökéletes állapotban, mivel a közepéről a matrica hiányzik és már egy kicsit meg is sárgult, de legalább eredeti :)

A feltaláló Bognár József persze azóta is készít logikai játékokat, például a Bognar’s Brain Teaser Dragon Treasure -t, illetve a Bognar’s Brain Teaser Smile-t is neki köszönhetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr186765645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balt 2015.04.29. 15:49:11

Bognár Jóskát személyesen ismerem. Azaz ismertem akkoriban: mert nem tegnap volt.

Balt 2015.04.29. 15:50:55

Volt egy akkori próbálkozása, nem annyira logikai, de kreatív játék: a FlexiGo. Textil"hurkák"ból lehetett mindenfélét teremteni tépőzárak segítségével.
süti beállítások módosítása