Érdekes Estrela játékok
2024. szeptember 17. írta: ToyaHSW

Érdekes Estrela játékok

Ezúttal egy olyan játékgyártó termékeiből válogattam, amiről valószínűleg nem nagyon hallottatok itthon. Az Estrela ugyanis egy brazil cég, amely szinte mindent is gyártott ami a játékokkal kapcsolatos.
Az Estrela céget 1937-ben alapították és kezdetben babák és fa játékok gyártásával foglalkoztak. Mivel az amerikai és európai játékokra is nagy volt a kereslet az országban, így az Estrela igyekezett a nagyobb gyártókkal kapcsolatba lépni és licencelni tőlük a játékok jogait.
A cég annyira jól menő vállalkozás, hogy a brazil tőzsdén jelenleg is jegyzik a részvényeiket és folyamatosan gyártja a különböző játékokat.

Persze most egy kicsit a múltba kanyarodunk vissza, hogy öt érdekes Estrela játékot bemutassak nektek.

1-35.jpg

Egy Batmobil minden fiatal srácnak az álmai közé tartozik. Ez különösen igaz, ha az autó olyan extra dolgokra is képes volt mint lövedékek kilövése.
Az Estrela által készített Batmobil pedig felnyitható tetővel és a belül található Batman és Robin figurájával és a motorháztetőből kilőhető lövedékkel valóban lenyűgözte a gyerekeket.
Manapság már elég ritkaságnak számít egy-egy szép állapotú darab, így 200 dollár körül számíthattok az árakat illetően.

s-l1600.webp

A képen a Pegasus néven forgalomba kerülő RC irányítású autót láthatjátok. Ez is bizony egy Estrela játék volt és bár kísértetiesen emlékeztet néhány más gyártó játékára valószínűleg 
Igazából a sportkocsi elképesztően ritkának számít és az ára is ennek megfelelően alakul. Az igazi fanatikus gyűjtők között pedig biztosan akad olyan, aki szívesen leszurkolja ezért a kisautóért az általam elképesztőnek tartott 2000 dolláros árat is.

4890.jpg

Az Estrela kínálatában persze megtalálhatóak voltak a különböző fémből készült elemes robotok is, amelyek bár hasonló tulajdonságokkal rendelkeztek, mégis valamennyire eltértek egymástól.
A képen is látható ROBO nevű játék volt az egyik ezek közül. A robot lépkedett előre és közben itt-ott villogott játék közben. Különösebben nem volt érdekes, de a kor szellemének akkoriban megfelelt.

d_nq_np_781581-mla76865874677_062024-o.webp

A képen a Pe Na Tabua nevű kisautót láthatjátok. Ez egy igazán érdekes léghajtásos kisautó volt. A játékhoz tartozott egy lábbal működtethető pumpa is.
A gyerekek ezt a pumpát nyomták be a lehető legnagyobb erővel és a lehető leggyorsabban, aminek köszönhetően az autó kilőtt előre és elgurult. A srácok persze tudtak is ennek megfelelően versenyezni egymással, hogy kinek az autója is megy el messzebbre.

s-l1600_1.webp

Ahogy említettem már az Estrela számtalan nagy gyártótól vett meg licensz jogokat. Ezek között megtalálható volt a Hasbro is. Ennek köszönhetően számtalan gyártó játékait tudták eljuttatni Brazíliába. A kínálatban a különböző Star Wars játékok és számtalan akciófigura is megtalálható volt.
Mára ezek a játékok a gyűjtők által keresett kincsek lettek. A szemem ezúttal egy X szárnyú vadászon akadt meg, amiért bizony eredeti dobozban 2380 dollárt kérnek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4718491896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása