Érdekes Nomura játékok
2024. augusztus 23. írta: ToyaHSW

Érdekes Nomura játékok

Mivel a héten bemutattam nektek egy szerintem elég különleges Nomura játékot, így adta magát a gyártó hogy egy másik rovathoz is alapanyagot szolgáltasson.
A Nomura komoly múltjában nagyon sok érdekes és különleges játék található, amelyek közül most öt darab szerintem igazán érdekes játékot be is mutatok nektek.

Tartsatok velem ezúttal is!

nomura05_1.jpg

A képen a Yamato űrcsatahajót láthatjátok. A Nomura több méretarányban is elkészítette ezt a Japánban igen népszerű járművet. A játékban nincs hajtás, ellenben tömör fémből készült, így azt kézbe fogva valóban érezni, hogy egy tekintélyes darabról van szó.
A Yamato inkább dekorációs céllal készült, annak ellenére is hogy bizonyos részei mozgathatóak és nyithatóak voltak. Mára a Yamato olyan 100.000 Ft körüli áron cserél gazdát a nagyobb aukciós oldalakon.

h4367-l290163694_original.jpg

A képen a Heavy Machine Gunt láthatjátok, ami a Nomura egyik fegyvere volt. A lábakon álló gépfegyver kilőhető lőszerekkel, két kezes markolattal és persze hangokkal és villogó fényekkel várta a gyerekeket.
A játék nagyobbik része lemezbő készült amit rendkívül szép festéssel igyekeztek még szebbé varázsolni. Igazi különlegesség volt a maga idejében ez a fegyver, amiből sajnos mára nagyon kevés maradt meg igazán szép állapotban.
Az ár ennek megfelelően ebben az esetben is 100.000 Ft körül mozog.

dsc_0744.jpg

A képen látható Lunar 7 egy egyszerű rakéta volt. Ebben a játékban is egy elektromos szerkezet kapott helyet, ami működtette a belül található szerkezetet.
A rakéta szépen elindult előre és a villogó fények mellett olyan extrákat is tudott mint a kihajtódó oldalsó szárny vagy hogy egyszerűen az égnek emelte az orrát. Az attrakciókat követően persze folytatta tovább az útját a jármű.
Összességében különösebben nem volt érdekes játék, de a kidolgozás és a részletesség mégis kiemelte azt a tömegből.
A későbbiekben más néven, némileg átdolgozva is a boltok polcaira került a játék, amiért jelenleg olyan 3-400 dollár körül kell fizetni.

dsc_0658.jpg

Ismét egy érdekes és különleges Nomura lemezjáték. A Mobile Space TV Unit egy alapvetően teljesen egyszerű bolygókerekes jármű volt, aminek érdekessége volt hogy egy utánfutó csatlakozott a járműhöz.
Az űrhajós televíziós közvetítésekre készült járművön a kamera oldalán található plexi mögött fény villant fel a működés közben, míg az utánfutón a radar forgott körbe-körbe.
A kidolgozás ebben az esetben is rendkívül igényes ahogy láthatjátok.
Igazából annyira ritka, hogy még eladó darabra sem akadtam, így az árát megtippelni sem merem.

s-l1600.jpg

Ismét egy fémből készült kicsit különlegesebb bolygókerekes játékot mutatok nektek, ami a Moon Space Ship nevet kapta. A sci-fi grafikával díszített kék színben pompázó lemezjáték egyik fontos része a felül található gömb alakú plexi, ami alatt egy gömb forgott játék közben.
Persze a piros és zöld színű villogó fények itt sem maradtak el, amivel igyekeztek még érdekesebbé tenni a játékot.
Mivel ez az űrjáték a 60-as évek elején készült, így kellően érdekes volt a gyerekek számára. Mivel kényes helyeken használták a műanyagokat, így nagyon kevés maradt meg a játékból szép állapotban.
Az erőteljesen viseletes és hiányos darabok ára olyan 300 dollár körül mozog, így gondolhatjátok egy eredeti dobozos, szép állapotú darab ennek a többszörösét is érheti.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1718469405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása