Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.31.hét
2024. július 28. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.31.hét

Ha vasárnap, akkor az eddig megszokottakhoz hasonlóan ezúttal is régi játékokat keresek nektek a hazai interneten. Szerencsére ismét ráakadtam érdekes játékokra, amelyek közül nem egy mára igazi kinccsé érett és még most érdemes beszerezni.
Tartsatok velem ezúttal is és nosztalgiázzunk egy kicsit együtt!

mikrolin-i-elemes-jatekvasut-keszlet-napsugar-ktsz-teljes-ritkasag-01bc_1_big.jpg

Mikrolin elemes kisvasút - Kezdjük is a sort egy legendáson rossz magyar játékkal, amit a Napsugár KTSZ. gyártott. A Mikrolin kivasút minősége annyira gyatra volt, hogy gyakorlatilag az első néhány játék után képes volt darabokra hullani vagy végleg megállni.
Bár a doboz csalogatóan festett és a benne található mozdony és vagonok is jól mutattak, de a szép külső nem volt egyenlő a jó minőséggel.
Mára annyira ritkává vált a Mikrolin kisvasút, hogy még most érdemes beszerezni az eladó darabokat. Ez az eredeti dobozos, hiánytalan változat most 30.000 Ft-ról induló aukción keresi új gazdáját.

ikarusz-30-lemezarugyar-regi-lendulet-auto-jatek-auto-8fac_1_big.jpg

Lendkerekes Ikarus - Egykoron a Lemezárugyárban olyan ritkaságok is készültek mint az Ikarus 30-as játék változata.
A műanyag karosszériával és fém alvázzal készült busz a gyerekek kedvencei közé tartozott. A játék több színben is megvásárolható volt egykoron, de mára már a kora miatt is ritka kincsnek számít ez a játék.
Az ár is természetesen ezt tükrözi, ami jelenleg 21.000 Ft.

dump-truck-me-679-retro-kinai-elemes-bolygokerekes-domper-91bc_1_big.jpg

ME-679 Dump Truck - Ezt a játékot az oldal látogatói már ismerhetik, hiszen a gyűjteményben is megtalálható belőle egy darab.
A Kínában gyártott, fémből készült bolygókerekes teherautó a szokásos mozgással, villgoó fénnyel és billenőplatóval várta a gyerekeket.
A most eladásra kínált játék egészen vállalható állapotban van, így a 10.000 Ft-os induló licit nem is olyan magas.

7db-retro-regi-lemezjatek-muanyag-jatek-regi-gyujtoi-darabok-1ft-nma-ddac_1_big.jpg

Játékcsomag - Na ez egy igazán klassz csomag, amiből aztán lehet csemegézni. Található az eladásra kínált játékok között Lemezárugyáras, kínai és más országban készült játék is.
A darabok között vannak hiányosak, de egészen szép állapotban megmaradt játékok is. Ami kétségtelen, hogy takarítás mindegyikre ráfér majd.
A licit jelenleg 4200 Ft-on áll, ami nagyon kedvező árnak számít.

ndk-retro-kamion-lemezjatek-regi-gyujtoi-jatek-1ft-nma-ddac_3_big.jpg

NDK lemezkamion - Egy igazán szép állapotban megmaradt NDK játékon akadt meg a szemem. A kamion egy nagyon szépen kidolgozott élőállat szállítására alkalmas pótkocsiból és egy szép piros-fehér teherautóból állt össze.
A játék még mai szemmel is igazán szépen mutat, így talán érdemes lehet figyelnetek az aukciót, ami jelenleg 3633 Ft-on áll.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr418455943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása