Érdekes Schuco játékok
2024. július 05. írta: ToyaHSW

Érdekes Schuco játékok

Visszatér az érdekes játékok sorozat, amelyben egy-egy gyártó vagy ország játékai közül választom ki az érdekesebb és különlegesebb darabokat.
Ezúttal a német Schuco termékeit nézegettem át és kerestem köztük különlegesebb darabokat. Mivel egy igazán régi játékgyártóról van szó ezúttal, így bizony a kínálat nem csekély amelyek között bőségesen akadtak érdekes és különleges játékok is.

Tartsatok velem ezúttal is és nézzük meg, hogy milyen kincseket is készítettek egykoron a Schuconál!

1b717dd0463cfea1da3f02f3873a3593.jpg

A képen a Dynamo Lotus kisautót láthatjátok. A 60-as évek Formula 1-es autója alapján készült távirányítós játék egy igazán érdekes darab volt, ugyanis a működéshez egy kart kellett forgatni a távirányítón aminek köszönhetően a jármű elindult előre.
A későbbiekben ez a megoldás több szovjet játékon is feltűnt, de csak sok évvel később.
A Schuco ezen játéka nem annyira drága mint amennyire különleges, hiszen olyan 200 eurós áron még mindig lehet szerezni belőle szép állapotban megmaradt darabokat.

kallistoys-auctions-auktionen-antique-vintage-toys-antik-historisch-spielzeug-schuco-germany-varianto-elektro-tinplate-blech-bus-tank-car-kesselwagen-shell-3116-1a.webp

A képen a Varianto Elektro néven ismerté vált játékautó látható. Azt gondolhatjátok, hogy ez egy teljesen egyszerű elektromos kisautó.
Azonban ha jobban megnézitek a képet láthatjátok, hogy az első tengelynél középen egy piros kerék éri a talajt. Ez a kerék arra szolgált, hogy a játékhoz készült drótpályán vezesse végig az elektromos kisautót. A készlethez alapvetően két autó tartozott ls a pályán egy kereszteződés is volt, ahol a járművek automatán haladtak át így soha nem ütköztek össze.

1100111730.jpg

Az 

s-l1600.jpg

A Schuco-Studio is kiváló ihletet jelentett a szocialista játékgyártók számára. Ezt azért is mondom, mert az összeszerelhető óraműves szerkezettel ellátott kisautóikkal 10-20 évvel megelőzték a cseh és szovjet gyártókat.
Persze ezen nincs is mit csodálkozni.
A Schuco-Studioban egy régi Formula autót rakhattak össze a gyerekek, a lényegében darabokban várta őket a dobozban. A jó szerelés jutalma pedig egy működőképes játékautó volt a gyerekek számára.
Igazi klasszikus, amihez szerencsére mind a mai napig jó áron hozzá lehet jutni.

hd_item_3232164_82efb95c83.jpg

Ez az érdekes formájú játék a Schuco Record névre keresztelt motorcsónak volt. Az aprócska hajó igényesen elkészítve várta a gyerekeket fémből és műanyagból.
Elől nyitható tárolót találhattak a gyerekek, míg hátul a nyitható motortérben volt megtalálható a működtetéshez elengedhetetlen villanymotor. A játék érdekessége volt, hogy ehhez a villanymotorhoz kellett kapcsolni a csónakmotort, amin keresztük a hajtás a hajócsavarig eljutott.
Kifejezetten vízijáték volt, de a kidolgozás és a forma engem azonnal magával ragadott.
Szerintetek is szép darab?

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6018441447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása