Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.20.hét
2024. május 12. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.20.hét

Ha vasárnap, akkor az elmaradhatatlan ajánló rovattal várlak benneteket az oldalon. Ezúttal ismét szétnéztem az a hazai aukciós oldalak eldugott szegleteiben is érdemes régi játékok után kutatva.
Szerencsére ezúttal is találtam néhány érdekesebb darabot, amivel akár Ti is tudjátok gazdagítani a gyűjteményeteket.
Tartsatok velem ezúttal is és nosztalgiázzunk egy kicsit együtt!

kinai-pf-175-vw-bogar-lendkerekes-kisauto-dobozaban-ujszeru-allapot-069c_1_big.jpg

PF-175 lendkerekes kisautó - A modernebb érából származik ez a kínai lendkerekes kisautó. A VW Bogárra emlékeztető jármű már műanyagból készült és nagyrészt az alkatrészek is műanyagok rajta.
Ennek ellenére egy szép állapotban megmaradt darabról van szó, ami eredeti dobozával keresi új gazdáját. A játékért a licit jelenleg 5000 Ft-on áll.

retro-autopalya-auto-draha-tyrell-329c_1_big.jpg

Ites autópálya - A 70-es, 80-as években nekünk nagyrészt Ites vagy Prefo autópályáink voltak, amelyek bár minőségben nem értek fel a Carrera hasonló gyártmányaival, de nekünk tökéletesen megfeleltek.
Az Ites számtalan változatot készített az autópályából és autókból is lehetett külön vásárolni egészen különleges darabokat. Most egy Europa Cup pályát ajánlok a figyelmetekbe, ami szemmel láthatólag hiánytalan állapotban maradt meg.
A licit jelenleg 100 Ft-on áll.

70-es-evekbeli-retro-jatek-gazdalkodj-okosan-tarsasjatek-eredeti-dobozaban-819c_1_big.jpg

Gazdálkodj okosan! - Egy társasjáték amit itthon mindenki ismer. A Gazdálkodj okosan! egy igazi kultikus társasjáték volt, ahol lakásra, berendezésre és más egyéb dolgokra kellett összespórolni a pénzt, miközben igyekeztünk kijönni a rendelkezésünkre álló összegből.
A 70-es években volt a legnépszerűbb a társasjáték, ami ezt követően számtalan változtatáson esett át. Most a 80-as években használatos második változatot ajánlom a figyelmetekbe.
A lici 5500 Ft-on áll jelenleg.

1960-csehszlovak-dux-kdn-minicar-mercedes-190sl-auto-gyujtoknek-ritkasag-469c_3_big.jpg

KDN Minicar - A KDN Minicar sorozata több darabból állt, amelyek között igazán érdekes nyugati autók is megtalálhatóak voltak. A Minicar sorozatban voltak olyan darabok amelyeken az első kerék kormányozható volt, de hagyományos lendkerekes egyenesen guruló kisautókkal is találkozhattak a gyerekek.
A most eladásra kínált Mercedes 190 SL ez utóbbi vonalat erősíti. A kocsi 3000 Ft-ért lehet a Tietek.

felelj-ha-tudsz-tarsasjatek-d59c_1_big.jpg

Felelj ha tudsz! - A tudás alapú játékok egyik hazai klasszikusát ajánlom most a figyelmetekbe. A Felelj ha tudsz! játékban két vezetéket kellett a megfelelő helyre érinteni.
Az egyik vezetéket a kérdésre, míg a másikat a helyesnek vélt válaszra kellett illeszteni és ha felvillant a játéktér tetején elhelyezett égő, akkor eltaláltuk a helyes választ.
Számtalan cserélhető téma tábla tartozott a játékhoz, így a történelem, a matematika, irodalom és más területeken is villogtathattuk a tudásunkat.
A játék szép dobozzal várja új gazdáját 3000 Ft-os áron.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3818402789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása