Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.52.hét
2023. december 24. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.52.hét

Elérkeztünk az idei év utolsó Heti TOP5 ajánlójához. Ezúttal is a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekeztem érdekesebb régi játékokat válogatni nektek.
Szerencsére ezúttal is találtam különlegesebb darabok, így azt javaslom így 24-én este is tartsatok velem!

skoda-120-ls-ites-servo-palcas-auto-retro-jatek-df6c_1_big_1.jpg

ITES Skoda 120 LS pálcás autó - Rögtön bele is kezdünk. Az ITES által gyártott Skoda 120 LS minden változatában érdekes játék a gyűjtők számára, azonban talán a legérdekesebbnek a pálcás változat számít.
Ezt a játékot a motortérbe dugott vezérlőpálca segítségével lehetett irányítani. Igazi különlegesség, igazi ritkaság, ilyen állapotban pedig tényleg ritkán szokott előkerülni.
Az eredeti dobozos játékért a licit jelenleg 26.503 Ft-on áll.

smer-skoda-mtx-lendkerekes-versenyauto-gyujtoknek-ritkasag-df6c_1_big.jpg

SMER Skoda MTX - Egy újabb Csehszlovákiában gyártott régi játékot ajánlok a figyelmetekbe. Ezúttal a lendkerekes Skoda MTX-en akadt meg a szemem.
A Skoda nem csak az utcai autók világában, hanem a versenysportban is jelen volt egykoron és ennek egyik eredménye volt az MTX is, amit természetesen játék változatban a gyerekek is megkaptak.
A játék kicsit kopottas, itt-ott a matrica is hiányzik róla, de mégis érdekes darab. Az eladó pedig csak 2000 Ft-ról indította a licitet.

regi-lemezjatek-raketapisztoly-707c_1_big.jpg

Rakétapisztoly - Következzen egy Lemezárugyár által készített játék. Aki a 70-es években volt gyerek, annak az életéből nem maradt ki a Rakétapisztoly.
A lendkerekes és tűzköves szerkezettel ellátott fegyver leginkább a grafikájával hódított, de a csövön belül mozgó és villogó piros betét legalább annyira érdekes volt a számunkra.
Egy igazi ikonikus darab a hazai játékgyártás történetéből, amit most Ti is megvásárolhattok. Az eladó 7990 Ft-ot szeretne kapni a régi játékért.

msb-sprint-ndk-pull-back-go-versenyauto-figuraval-gyujtoknek-ritkasag-df6c_1_big.jpg

MSB Sprint autó - Az egykori NDK-ban számtalan játékgyártó tevékenykedett. Ezek közé tartozott az MSB/MSW is, akiktől általában lemezből készült játékokat kaptak a gyerekek.
A 80-as évek beköszöntével az MSB is nyitott az új technológiák irányába, így legyártották a saját Pull Back and Go járművüket, ami egy buggy lett, amit több változatban is meglehetett vásárolni.
Most egy ilyen buggyt ajánlok a figyelmetekbe. Ennek a játéknak az igazi érdekessége, hogy még egy vezető is megtalálható az ülésben, ami elég ritkának számít.
A játékért a licit 4500 Ft-ról indul

moskabel-pionerskaja-cccp-sztalin-orosz-vasuti-szett-ff6c_1_big.jpg

Moskabel kisvasút - A végére egy igazi nagy durranás. A Moskabel által gyártott kisvasút a maga idejében a Szovjetunióban is ritka kincsnek számított, amit csak kevés szülő engedhetett meg magának, itthon pedig maximum egy-egy szovjet tanulmányút során beszerzett darabokkal lehetett találkozni.
A kisvasút számtalan darabból állt és egészen különleges megoldásokkal várta a gyerekeket. Most egy ilyen kisvasútra tehettek szert, ha kellően nagyra nyitjátok a pénztárcátokat.
A licit 50.000 Ft-ról indul, ami egyáltalán nem magas ár ezért a játékért.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7518287823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása