Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.51.hét
2023. december 17. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.51.hét

Ezen a héten sem maradhat el a megszokott ajánló rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem érdekes régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Tudom közeledik a karácsony, de azért még talán érdemes meglepnetek magatokat valami klassz régi játékkal a gyűjteményetekbe.

Tartsatok velem ezúttal is és nézzük meg milyen régi játékokra akadtam rá!

magikus-robot-tarsasjatek-nemet-der-magische-roboter-6f6c_1_big.jpg

Der Magische Roboter - Egy régi német társasjátékról van szó, ami erőteljes hasonlóságot mutat az egyik régi Polikresz játékkal. Ha jól sejtem a működése úgy nézett ki, hogy a robot figurát a megfelelő kérdés irányába kellett fordítani.
A gyerekek megválaszolták a kérdést, majd a robotot áthelyezve a tábla másik oldalán található helyre a robot megfordult és a helyes válaszra mutatott.
Szórakoztató és egyszerű játék ami a mágnesesség elvén működött. 
A 4500 Ft-os fix ár nagyon kedvezőnek mondható.

regi-retro-trial-vorsas-szamkombinacios-persely-dobozaban-leirassal-magyar-termek-4f6c_1_big.jpg

Számkombinációs persely - Perselyből volt egyszerűbb, bonyolultabb, műanyag és fém, de még porcelán is gyerekkorunkban. A műanyagok között is voltak összetettebb darabok.
Ilyen volt a Vörsas által gyártott és a Triál által forgalmazott Számkombinációs persely is, ahol a gyerekek gyakorlatilag a nekik tetsző számsor segítségével tudtál elzárni illetéktelenek elől a vagyonukat.
Ritka szép és érdekes darab, ami ráadásul eredeti dobozzal és leírással várja új gazdáját.
A perselyért 2000 Ft-ot kér az eladó és még három szép állapotú darab van neki belőle. Igyekezni kell a vásárlással!

police-retro-tarsasjatek-4f6c_1_big.jpg

Police07 társasjáték - A Novoplast társasjátékok sokunk gyerekkorának képezték a szerves részét. Kinek a Csillagok háborúja, kinek a Holiday, a Macskafogó, kinek pedig a Police07 volt a nagy kedvenc.
Most egy régi Police07 társasjátékot ajánlok a figyelmetekbe, aminek a segítségével a gyerekkori emlékeket visszaidézhetitek. A játék kiváló állapotban van, így érdemes figyelnetek az 5000 Ft-ról indított aukciót.

kinai-mf-239-lendkerekes-tiger-truck-lemezjatek-auto-kopottas-allapot-7f6c_1_big.jpg

MF-239 lendkerekes teherautó - A kínai játékgyártás csodákat készített ezelőtt 40-50 évvel. Nagyon sokan találkoztunk gyerekként Kínában gyártott távirányítós, felhúzós vagy éppen lendkerekes járművekkel, amelyeket előszeretettel nyúztunk is.
Ezúttal egy igazán szép állapotban megmaradt teherautón akadt meg a szemem, ami egy tigrist szállított a platón található rácsozott ketrecben.
A kocsi nagyon szép állapotban maradt meg és még az állatka is megvan a ketrecben.
Az eladó minimum 7000 Ft-ot szeretne kapni a játékért.

kinai-mf-781-lendkerekes-wrecker-truck-lemezjatek-auto-kopottas-hianyos-allapot-7f6c_4_big.jpg

MF-781 lendkerekes teherautó - Még egy régi kínai lendkerekes teherautót ajánlok a figyelmetekbe. Az MF-781-es szervízautóra igazán nehéz elfogadható állapotban ráakadni.
A kocsiról általában valami mindig hiányzik. Ebben az esetben úgy tűnik a fontosabb részek megvannak, így nagy baj már nem lehet.
Ha kedvelitek a kínai játékokat, akkor erre a ritkaságra érdemes figyelmet fordítanotok a kopott állapot ellenére is. Az aukció jelenleg 500 Ft-on áll.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2018283165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása