Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.49.hét
2023. december 03. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.49.hét

Ha vasárnap, akkor a megszokott ajánló rovattal várlak benneteket az oldalon. Ezúttal is szétnéztem a hazai aukciós oldalak kínálatában, hogy hátha találok érdekes és különleges régi játékokat.
Szerencsére ezúttal is ráakadtam néhány megfizethető darabra, így azt javaslom tartsatok ma is velem!

anker-ndk-tivoli-az-50-es-evekbol-a-magyar-tivoli-eredetije-dobozos-bc6c_1_big.jpg

Anker Tivoli - Egészen sokáig a gyerekek otthoni körülmények között nem élvezhették a flipperezés örömeit, de helyette kapták annak az elődjének számító Tivolit. A Tivoliban csak ki kellett lőni a golyót és izgulni, hogy a megfelelő számértékkel ellátott helyre essen.
A játékot az nyerte, aki több pontot gyűjtött össze. Az NDK-ban éveken át készültek ilyen játékok, amelyek közül most egy igazán régi Anker darabot ajánlok a figyelmetekbe. Érdekessége a játéknak, hogy még az eredeti doboz is megvan hozzá.
A játékot 4900 Ft-ért azonnal elhozhatjátok.

retro-cezeta-lendkerekes-robogo-9c6c_8_big.jpg

KDN Cezeta lendkerekes motor - Egy igazi különlegesség a KDN által egykoron gyártott Cezeta kismotor. A játékban egy lendkerekes szerkezet kapott helyet és az egyenes gurulásról és arról hogy ne billenjen fel a motor a középen elhelyezett két kis drót fül szolgált.
Az eladásra kínált műanyag játék igazán szép állapotban maradt meg, így érdemes lenne egy gyűjtőnek lecsapnia rá. Az ár ebben az esetben 19.000 Ft.

orosz-kisautok-cc6c_1_big.jpg

Szovjet kisautók - Az egykori Szovjetunióban is készültek kisautók a gyerekek számára. Persze ott jóval ritkábban lehetett találkozni Matchbox játékokra, de helyette sok érdekes szovjet kisautót kaptak a gyerekek.
Ezúttal a műanyagból készült veteránokból került eladósorba két darab igazán szép állapotban. A képeken is láthatjátok, hogy a kocsikról nem hiányzik semmi.
A két kisautóért minimum 3500 Ft-ot kell majd fizetnetek.

retro-rugos-foci-cc6c_1_big.jpg

Rugós foci - A gyerekkorunk egyik meghatározó játéka volt a Rugós foci. Ezzel szinte mindenki találkozott, aki a 60-as, 70-es években volt gyerek.
A klasszikus játékban rugós figurák voltak elhelyezve a pálya különböző pontjain, amelyeket elmozdítva lehetett rugni a labdát a rugóerő segítségével. Igazi klasszikus darab, ahol számított az ügyesség, a pontosság és a precizitás is.
A későbbiekben igyekeztek megismételni a játék sikerét modernebb köntösben, de addigra a játék felett bőven eljárt az idő.
Ezt a szép emléket idézhetitek most vissza, ha beszálltok a 7000 Ft-ról induló licitbe ezért a gyönyörű állapotú játékért.

retro-lemezjatek-repulo-mf-202-jet-liner-made-in-china-cc6c_1_big.jpg

MF-202 Jet Liner - A végére azért hoztam nektek egy kínai lemezjátékot is. Ezúttal az MF-202-es repülőgépet szeretném a figyelmetekbe ajánlani.
A gép a korához képest nagyon jó állapotban maradt meg, így mindenképpen érdemes egy gyűjteményben tovább élnie az életét.  A kidolgozás jó, a játék igazából nagyobb horpadásoktól mentes, így azt javaslom ha gyűjtitek a lemezjátékokat, akkor csapjatok le a 6500 Ft-os indulóáron meghirdetett játékra.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8418272963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása