Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.44.hét
2023. október 29. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.44.hét

Ha vasárnap, akkor az elmaradhatatlan ajánló rovattal várlak benneteket az oldalon. Ezúttal ismét a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekeztem válogatni nektek érdekesebb darabokat.
A szerencse ezúttal is mellém szegődött és találtam különleges játékokat, így minden gyűjtőnek és nosztalgiázónak azt javaslom ezúttal is tartsatok velem!

retro-kvarcjatek-pakk-046c_1_big.jpg

Kvarcjátékok - Az első figyelmetekbe ajánlott tétel egy kicsit zsákbamacska. De ha csak 50%-os eredménnyel szaladtok bele a jó játékokba, akkor sem jártok éppen rosszul.
A 80-as évek a kvarcjátékokról szóltak, amelyek a legkülönbözőbb témákban készültek el. Most rögtön négy darabra licitálhattok. A játékok nincsenek tökéletes állapotban, az elemtartó fedelek is hiányoznak, de ennek ellenére is érdekes darabok.
A licit most 3001 Ft-on áll.

dmsz-dutra-traktor-046c_2_big.jpg

Műanyag traktor - Gyerekkorunk óvodáiban végtelen számban álltak a rendelkezésünkre a különböző műanyag járművek, amelyek közül a Csepel teherautó és az Ikarus busz volt a legnépszerűbb.
Persze másokkal is játszhattunk, így többek között a D4K traktorral is, aminek most egy eladó darabjára licitálhattok.
A játék egészen jó állapotban van és bár vannak hiányosságai, ezek véleményem szerint javíthatóak.
A licit 5500 Ft-ról indult.

regi-maz-homokozo-domper-f16c_12_big.jpg

Homokozó dömper - Nyaranta gyakran múlattuk az időt gyerekként a játszótereken, ahol általában feltűnt egy-két homokozó dömper is. Ezek a viszonylag nagy méretű teherautók tökéletesen alkalmasak voltak arra, hogy beleüljünk és úgy közlekedjünk velük akár lejtőkön lefele is.
Persze nem a rendeltetésének megfelelően használtuk és ennek sok esetben sírás is lett a vége :)
Szerencsére néhányan igyekeztek vigyázni a műanyagból készült játékokra, így most a figyelmetekbe tudok ajánlani egy szép állapotú eladó darabot.
Az ár 7200 Ft fixen, ami annyira nem is sok.

orosz-gaz-13-csajka-lendkerekes-kisauto-szep-allapot-146c_1_big.jpg

Lendkerekes GAZ-13 - A szovjet gyerekeknek készült GAZ-13 lendkerekes változata egészen biztosan népszerű játék volt a maga idejében.
Az itthon Csajka néven is ismert típus egy igazi limuzin volt, ami a szocialista ipar luxusát hozta el az autók szintjére. A kocsi mérete elképesztő volt, ennek köszönhetően csak az állami vezetők utazhattak ezzel a típussal. Persze a gyerekek azért kaptak belőle játszható változatot szerencsére.
A műanyag játék egészen szépen megmaradt, így érdemes lehet elgondolkodnotok az 5000 Ft-ról induló játék megvásárlásán.

lemezj-agrave-tek-domper-r-egrave-gi-teherauto-bandai-japan-j-agrave-t-egrave-k-c36c_1_big.jpg

Bandai teherautó - Egy viszonylag nagy méretű és egészen szép állapotú Bandai teherautón akadt meg a szemem. A lemezből készült játék billenőplatóval várta a gyerekeket.
A festés szép, a krómozott részen szintén nem rosszak és ráadásként még a matricázás is megmaradt a teherautón.
A 9990 Ft-os fix ár szerintem egyáltalán nem sok a játékért.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1818245649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása