Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.43.hét
2023. október 22. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.43.hét

Ha vasárnap akkor az ünneptől függetlenül az elmaradhatatlan Heti TOP5 rovattal várlak benneteket az oldalon. Ezúttal is a hazai aukciós oldalak kínálatából válogattam érdekesebb és különlegesebb darabokat. Szerencsére ezúttal is találtam olyan régi játékokat, amelyek egy gyűjtő vagy egy nosztalgiázó számára érdekesek lehetnek.

Tartsatok ezúttal is velem!

ritka-jatek-piko-anker-amphibio-auto-az-eredeti-dobozaban-036c_296_big.jpg

Anker Amphibio Car - Kezdjük az ajánlót egy igazán érdekes autóval, amit egykoron az NDK-ban gyártottak. Az Ankernek számtalan klassz játékot köszönhetnek a gyerekek, amelyek általában távirányítós járművek voltak. Persze az Anker más érdekes járműveket is készített a gyerekeknek, amelyek közé az Amphibio Car is tartozott. Ez egy szárazföldön és vízen is kiválóan közlekedő autó volt. Ehhez csak a motorháztetőn található kapcsolót kellett elmozdítani, az első kerekeket beállítani és a játék máris útnak indul.
Ritka és különleges játék, ami eredeti dobozában keresi új gazdáját.
A licit 40.000 Ft-ról indul, de 45.000-ért azonnal hozhatjátok ezt a kincset.

lemezarugyar-lendulet-auto-citroen-6-db-21-226c_2_big.jpg

Lendület Citroen DS - A Lemezárugyár játékainak nagy a rajongótábora itthon. Ezek a játékok a lehető legváltozatosabbak voltak a maguk idejében. A komolyabb autókon kívül az egyszerűbb lendkerekes játékok is megtalálhatóak voltak a kínálatban.
Most egyben kínálnak eladásra 6 db Citroen DS-t, amire esetleg érdemes lehet lecsapnotok. A kocsik nem mindegyike van tökéletes állapotban, de ennek ellenére érdekes lehet a 12.900 Ft-os áron hirdetett csomag.

lemezjatekl-repulo-726c_2_big.jpg

MF-202 Jetliner - A kínai játékokat is sokan kedvelik és gyűjtik. A számukra lehet érdekes az MF-202 Jetliner lendkerekes repülőgép, ami egészen szép állapotban maradt meg.
Persze azért látszik a fémből készült játékon, hogy használták, de ennek ellenére érdemes lehet elgondolkodnotok az 5000 Ft-ért kínált játék megvásárlásán.

jegkorong-hoki-retro-jatek-626c_1_big.jpg

Jégkorong játék - A jégkorong játékok általában azokban az országokban voltak nagyon népszerűek egykoron, ahol a sportág is hatalmas népszerűségnek örvendett.
Ezért készült cseh változata a jégkorongnak, de más északi országokban is készültek hasonló asztali játékok. A most eladásra kínált változat valamelyik skandináv országból származhat. A kidolgozás igazán igényes és szép, így érdemes lehet megmenteni a játékot az utókor számára.
Az eladó 8000 Ft-ért válna meg ettől a klassz játéktól.

elektromos-jatek-szorakoztato-tanito-oktato-fejleszto-regi-1960-1970-magyar-keszlet-erden-b26c_8_big.jpg

Elektromos oktató és kísérletező készlet - Azt gondolom a képek alapján, hogy az iskolatáskához hasonló csomagolásban érkező elektromos készlet akkoriban az iskolák számára készült kifejezetten oktatási célokkal.
A belül található elektromos alkatrészek segítségével pedig a elektrotechnika alapjait tudták elsajátítani a gyerekek. Érdekes és különleges készlet, amivel egészen biztosan nem találkoztok olyan könnyen.
Az ár ennek megfelelően 17950 Ft, de az alku lehetőségét fenntartotta az eladó.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3818240387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása