Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.41.hét
2023. október 08. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.41.hét

Ha vasárnap, akkor ismét a megszokott ajánló rovatot hozom el nektek. Ezúttal ismét a legnagyobb hazai aukciós oldalon kutattam érdekes régi játékok után és szerencsére találtam is nektek néhány különlegesebb darabot.
Tartsatok velem ezúttal is a régi játékok világába néhány perc erejéig!

piko-anker-wartburg-tavos-taviranyitos-auto-regi-retro-jatek-0d5c_1_big.jpg

PIKO Wartburg - Itthon talán a leginkább kedveltebb PIKO távirányítós kisautóra akadtam most rá egészen vállalható állapotban. A rendőrségi változat egy kicsit foglalkozós, de aki rászánja az időt és az energiát az egy szép kisautóval gazdagíthatja a gyűjteményét.
Apróságok hiányoznak a kocsiról, de a távirányító szép, az első lökhárító csak le van esve, így a tetőn elhelyezett villogó búráját kell első ránézésre pótolni.
Az ár jelenleg 27.001 Ft.

cseh-ites-kulcsfelhuzasu-fem-terepjaro-auto-ites-fem-retro-jatek-auto-1970-es-evek-5b5c_7_big.jpg

ITES óraműves Jeep - Gyerekkorom egyik legklasszabb játéka volt az óraműves szerkezettel szerelt  A teljesen fémből készült, lehajtható szélvédős Jeep rendkívül gyorsan tudott menni a felhúzást követően és úgy is remekül tudtunk velem játszani, ha csak tologattuk.
Imádtam gyerekként. Ezt az élményt most Ti is átélhetitek ha rámentek a jelenleg 5555 Ft-on álló játékra.

vintage-lemezjatek-stagor-nemet-targonca-1950-60-k-elemes-lemezjatek-targonca-ritkasag-7c5c_1_big.jpg

Stagor targonca - Egy kevésbé ismert ám annál különlegesebb NDK elemes játékot ajánlok most a figyelmetekbe. Ez a játék pedig a Stagor féle elemes targonca, amivel akár még a hozzátartozó dobozokat is meglehetett emelgetni.
A játék működéséről sajnos a hirdetésben nincs információ, de a képek alapján a kormány mindenképpen javításra szorul. Ennek ellenére ebben az állapotában is egy igazán érdekes és különleges játék.
Az ár jelenleg 6055 Ft.

jeghokki-jegkorong-regi-antik-jatek-ca-1940-7c5c_1_big.jpg

Jéghokki - Egy igazán érdekes régi jégkorongos játék még a háború előtti időszakból. Itt még nincsenek karok az asztali játéknál , de azért a gyerekek a forgatható figurák segítségével egy kicsit átélhették a jégkorongozás élményét.
A doboz csodaszép és a játék is remek állapotban maradt meg, így mindenképpen érdemes figyelnetek a 15.000 Ft-ért kínált játékot.

retro-autos-kvartett-kartya-2-rrr-7c5c_3_big.jpg

Autókvartett kártya - Az autóskártyák gyerekkorunk szerves részét képezték. Szinte minden fiúnak volt legalább egy csomag Autó-kvartett kártyája, amit a Minerva készített.
Ezekben a paklikban az általunk is ismert autókon kívül igazán érdekes típusokkal is találkozhattunk, amelyekről nagyon keveset tudtunk. A lapok segítségével megtudhattuk mennyi lóerősek, milyen gyorsak is voltak ezek az autók és persze remek csatákat vívtunk egymással a kvartett szabályokat messzire elkerülve.
A most eladó csomag egy ritkább változat, így érthető a 15.000 Ft-ról indított aukció.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2618230243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása