Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.37.hét
2023. szeptember 10. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.37.hét

Ha vasárnap, akkor a megszokott ajánló rovattal találkozhattok az oldalon. Ezúttal is szétnéztem a nagyobb hazai aukciós oldalakon érdekes régi játékok után kutatva.
Szerencsére ismét találtam érdekes és különleges darabokat, így arra bíztatlak benneteket hogy tartsatok ezúttal is velem.

lemezarugyar-bhg-bakelit-285c_1_big.jpg

BHG kisautók - Ritkán látni ennyi szépséget egy fényképen. A BHG kisautók a hazai játékgyártás múltjából maradtak fenn. A kisautók bakelitből készültek az 50-es, 60-as években és nagyon kevés maradt belőlük meg épségben a bakelit törékenysége miatt.
Most rögtön négy darabra licitálhattok egy aukción. Mint a képen is láthatjátok az egyik járművet valaki már átfestette, de ez nem igazán csökkenti a ritkaság értékét.
A négy autóért a licit jelenleg 160.000 Ft-nál tart, ami ilyen régi játék esetén egyáltalán nem számít magasnak. Ha beszálltok a licitbe, akkor igyekezzetek a személyes átvételt preferálni!

lemezarugyar-opel-caravan-60-865c_1_big.jpg

Lemezárugyár Opel Caravan - A Lemezárugyár egykoron nem csak lemezjátékokkal kedveskedett a gyerekeknek, hanem egy egész sorozat lendkerekes műanyag kisautót is készített.
A választék hatalmas volt, így mindenki megtalálta a neki tetsző darabot a kínálatban. Most egy Opel Caravanon akadt meg a szemem, ami egészen szép állapotban maradt meg. A lendkerék működik, így érdemes figyelnetek a sárga kisautó aukcióját, ami jelenleg 4900 Ft-ért elhozható.

1n819-regi-raba-budamobil-kontenerkamion-dobozaban-2-darab-7c4c_2_big.jpg

RÁBA konténeres teherautó - Aprócska NDK műanyag játékról van szó, amiből rögtön két kiváló állapotban megmaradt darabbal gazdagíthatjátok a gyűjteményeteket.
Valószínűleg reklám céllal került a konténerekre a felirat, de ez egyáltalán nem zavaró. Igazi ritkaságokról van szó, így a 12.000 Ft-os ár egyáltalán nem meglepő ebben az esetben.

0-as-peve-penzverdei-helikon-mozdony-a85c_1_big.jpg

PéVé Helikon mozdony - A PéVé neve nagyon jól cseng a gyűjtők körében. Egykoron a Pénzverde még játékokat is gyártott, amelyek elég magas áron voltak megvásárolhatóak akkoriban.
Érdekesség, hogy a Pénzverde még így is ráfizetett a játékokra, különösen a komolyabb Pannónia és Helikon készletekre. Ennek ellenére azért sikerült eladni belőlük itthon néhány száz darabot, amelyek közül még vannak épségben megmaradt példányok.
Ilyen ez a Helikon mozdony is, ami egészen jól néz ki külsőleg. Az eladó leírása alapján a belső részen történhettek átalakítások az évek során, de ez azt hiszem teljesen természetesnek is nevezhető.
Az eladó mozdonyért minimum 100.000 Ft-ot szeretne kapni az eladó.

lemez-szelmalom-persely-375c_1_big.jpg

Szélmalom persely - A Lemezárugyárnál tényleg nagyon sok érdekes játék készült. Ezek között a játékok között megtalálhatóak voltak a különböző perselyek is, amelyek közül a kutyaházas perselyt ismerik a legtöbben.
A perselybe a gyerekek szépen dobálhatták be az aprópénz, ami lefele esve megforgatta a szélmalom lapátkerekét. A persely alja leszedhető volt, így a gyerekek roncsolás nélkül hozzáférhettek a megspórolt pénzhez.
Az eladó fix áron 12.000 Ft-ot szeretne kapni a kiváló állapotban megmaradt perselyért.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3318211283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vén motoros 2023.09.11. 18:19:00

Na, ezért nem vagyok ém milliomos. 8 éves koromban karácsonyra kaptam egy komplett készlet PV által gyártott PANNÓNIA villanyvonat-szett-et, amely egy katonaláda méretű papírbakelit dobozban érkezett. (Mellesleg vagy kéthavi akkori mérnöki fizetésbe fájt.) Ehhez még sok kiegészítőt vásároltam: mozdonyt, kocsikat, síneket, váltókat, szerelvény szétkapcsoló mágneses síneket. Aztán 15-16 éves koromban elajándékoztam a család egy kisiskolás tagjának, aki nagyon boldog lett vele. Most látom, ha megtartottam volna MINDENT, ma szó szerint milliomos lennék...
süti beállítások módosítása