Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.36.hét
2023. szeptember 03. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.36.hét

Ha vasárnap, akkor jön az elmaradhatatlan Heti TOP5 rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem érdekes és különleges régi játékokat válogatni nektek.
Ezúttal is ráakadtam érdekesebb darabokra, így érdemes lesz velem tartanotok és a pénztárcátokat biztonságos helyre elrejteni.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

raba-billencs-375c_1_big_1.jpg

Lemezárugyár RÁBA billencs - A Lemezárugyárnál készült RÁBA teherautókat nem kell különösebben bemutatnom szerintem senkinek. A számtalan változatban árult lemezjátéknak most egy billencses változatára akadtam rá.
Ez egy viszonylag ritkább verzió, így érdemes lehet a figyelmetekre a rozsda ellenére is. A licit 30.000 Ft-ról indul a teherautó esetében.

egy-igazi-regi-gyerek-bicikli-tricikli-045c_1_big.jpg

Tricikli - Aki a 60-as, 70-es években volt gyerek annak az emlékei között egészen biztosan rémlik a képen látható triciklo, amivel őrült tempóban voltunk képesek száguldozni.
Sajnos ezekből a járművekből nagyon kevés maradt meg épségben, lévén a kerekek más járművek alatt folytatták pályafutásukat. Már a jó időnek lassan vége, de egy gyűjteményben mindenképpen szépen mutathat ez a régi gyerekkerékpár.
Az eladó ráadásul 9000 Ft-ért árulja a triciklit, ami annyira nem is sok ezért a régiségért.

lemezarugyar-lendulet-auto-packard-20-d45c_1_big.jpg

Lendület Packard - Ismét egy régi Lemezárugyáras játékot hoztam nektek, amiből egykoron minden gyerekes háztartásban volt legalább egy darab.
Ez pedig a lendkerekes Packard kisautó. Ezt a játékot rendkívül sokáig tartotta gyártásban a Lemezárugyár és az évek alatt jelentősen át is alakult (egyszerűsödött) a játék. Az eladó darab még klasszikus időszakból való, amikor a díszítésre is szántak energiát.
A kocsinak megvan az eredeti szélvédője is, ami még érdekesebbé teheti a gyűjtők számára. Az eladó 9900 Ft-os árról indította az aukciót.

btr-tavos-dobozos-645c_1_big.jpg

BTR RC harcjármű - A 90-es évek elejének 'lengyel piacain' gyakran lehetett találkozni a GNOM-3 sorozat darabjaival. A GNOM-3 egy RC irányítással rendelkező játéksorozat volt, amiben Lada Samara, egy expedíciós jármű vagy egy BTR harcjármű közül tudtak választani a gyerekek.
Ezúttal az utóbbi került eladósorba, amivel állítólag még soha nem játszottak. A játékhoz jár az eredeti doboz is természetesen.
Az ár jelenleg 27.000 Ft!

lemezarugyari-csomag-375c_1_big.jpg

Játékválogatás - Bár az eladó a csomagot Lemezárugyárként hirdeti, de a képen látható játékoknak csak egy részét készítette a magyar gyártó.
Ezen kívül az eladásra kínált játékokok között cseh, NDK, kínai játékok is akadnak.
Az aukció 1 Ft-ról indult és egészen biztosan magasabb lesz az aukció végén az ár. Hogy mennyi? Az rajtatok is múlik. Én mindenesetre állítottam egy figyelőt, mert érdekel a végeredmény :)

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7718206693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása